Ahmadinezsád-ügy: A Wallenberg egyesület lemondásra szólítja fel az NKE rektorát

2024. Május 08. / 10:03


Ahmadinezsád-ügy: A Wallenberg egyesület lemondásra szólítja fel az NKE rektorát

– A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége megdöbbenéssel olvasta,hogy a közszolgálati egyetem rektorának meghívására a holokauszttagadó, antiszemita, korábbi iráni elnök zárt körben előadást tartott az egyetemen – olvasható az egyesület elnökségének az Országos Sajtószolgálathoz (OS) eljuttatott közleményében.

A budapesti izraeli nagykövetség, a Mazsihisz és más hazai zsidó egyházak tiltakoznak ellene, hogy Budapesten tartózkodik, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen előadásokat tart Mahmud Ahmadinezsád volt iráni elnök. Az alábbiakban a Raoul Wallenberg Egyesület elnökségének nyilatkozatát tesszük közzé.

Képernyőkép 2024-05-08 100137.jpgAhmadizsenád (középen) az NKE épülete előtt, mellette balra Deli Gergely rektor. Forrás: Instagram

„A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége megdöbbenéssel olvasta, hogy a közszolgálati egyetem rektorának meghívására a holokauszttagadó, antiszemita, korábbi iráni elnök zárt körben előadást tartott az egyetemen.

Elfogadhatatlan és kegyeletsértő, hogy a holokauszt emlékévben, két nappal az Élet Menete felvonulása után ez megtörténhet egy olyan országban, ahol deklaráltan zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben! Reméljük, a Rektor úr benyújtjalemondását!"

A Mazsihisz tiltakozó közleményét itt olvashatják.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
„…Férfi, akin hiba van…”
2024. Május 16. / 11:00

„…Férfi, akin hiba van…”