A Ganz Kft. részt vesz Izrael legnagyobb naperőműparkjának létesítésében

2022. Július 13. / 14:15


A Ganz Kft. részt vesz Izrael legnagyobb naperőműparkjának létesítésében

Tovább erősítette nemzetközi pozícióját 2022 első fél évében a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. A cég mintegy 15 ország piacán van aktívan jelen, köztük az európai, valamint a közel-keleti országokban is. Utóbbi régióban az Izrael legnagyobb teljesítményű naperőműparkjának létesítésére vonatkozó pályázaton indultak sikeresen.

Stabil növekedési pályára állt, és tovább erősítette nemzetközi pozícióját 2022 első fél évében a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. A transzformátorok, valamint nagy teljesítményű villamos motorok és generátorok gyártásával, nagyfeszültségű készülékek szervizelésével foglalkozó vállalathoz 2022 első fél évében beérkezett megrendelések állománya meghaladta a 17,5 milliárd forintot – közölte a társaság a Magyar Távirati Irodával.

A vállalat partneri megállapodást kötött a németországi Maschinenfabrik Reinhausen vállalattal intelligens transzformátorok fejlesztésére és gyártására, ennek révén a Ganz piacvezetővé lépett elő a digitális monitoring rendszerek és intelligens megoldások piacán.

A társaság exportprojektjeinek többsége megújuló projektekre – szélerőművekre és napenergiára – irányul. A Ganz mintegy 15 ország piacán van aktívan jelen, köztük az európai, valamint a közel-keleti országokban is. Utóbbi régióban, Izrael legnagyobb teljesítményű naperőműpark létesítésére vonatkozó pályázatán indultak sikeresen. 

A Ganz Kft. 2020-ban alakult, és miután a CG Electric Systems Hungary Zrt.-vel szemben 2020 júliusában felszámolási eljárás indult, a társaság nyilvános aukció keretében megvásárolta a tápiószelei Ganz-gyárat, az ahhoz tartozó eszközállományt, továbbá munkaszerződéseket kötött a társaság közel 300 korábbi munkavállalójával. 

A cég a tavalyi évben több mint 22,7 millió euró értékesítési nettó árbevételt ért el, és az adózott eredménye meghaladta a 3 millió eurót.

(MTI)

(Címlapkép: Ganzelectric.com)

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek