Két magyar kislány is a Hamász fogságában van

2023. Október 26. / 15:30


Két magyar kislány is a Hamász fogságában van

– Két magyar állampolgárt is túszul ejtett a Hamász palesztin terrorszervezet Izraelben – erősítette meg a Hetek megkeresésére a Külgazdasági- és Külügyminisztérium. A lap szerint két kislányról van szó, a nyolcéves Elláról és a tizenöt éves Dafnáról. A gyerekek magyar-izraeli állampolgárok, a terroristák élőben közvetítették, ahogyan elrabolták  őket egy gázai határ menti kibucból.

A Hetek cikkét a HVG szemlézte, mint a lapra hivatkozva írják: a Heteknek adott csütörtöki interjújában a gyerekek édesanyja elmondta, hogy a lányok éppen a volt férjénél és új családjánál voltak a Nahal Oz nevű kibucban, amikor jöttek a riasztások a telefonján. Eleinte megnyugtató üzenetet kapott, később viszont a nővére azzal hívta fel, hogy Ella és Dafna a Hamász fogságába estek.

Paczolay Máté külügyi szóvivő a portálnak elmondta: „Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata".

A HVG cikke teljes terjedelmében itt olvasható.

(Címlapkép: a Hamász terroristái. Forrás: PBS.org)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek