Izrael ma elutasította egy európai parlamenti képviselő beutazását

2022. Május 22. / 22:02


Izrael ma elutasította egy európai parlamenti képviselő beutazását

Izrael ma nem engedélyezte Manu Pineda európai parlamenti képviselő beutazását. Az ország 2018-ban határozott arról, hogy nem engedik be a zsidó állam bojkottjára felszólító szervezetek aktivistáit – írja az MTI hírére hivatkozva az Index. A szóban forgó politikus a baloldali spanyol Manu Pineda, aki a Jerusalem Post szerint korábban Gázában együttműködött olyan szervezettel, amely szimpatizált a palesztinok terrorjával.

Manu Pineda európai parlamenti képviselő a palesztin területeken is látogatást tervezett. Az országba való beutazásának megtiltását Izrael „az illetékes izraeli hatóságoktól származó” információkkal indokolta. Válaszul a teljes, tizennyolc fős küldöttség lemondta izraeli útját.

A baloldali képviselő a Twitteren közzétett nyilatkozatában nehezményezte, hogy „Izrael akadályozza az Európai Parlament munkáját”. Hozzátette, hogy a delegáció egyébként arra sem kapott engedélyt, hogy a Gázai övezetbe mehessen.

Izrael 2018-ban határozott arról, hogy nem engedik be a zsidó állam bojkottjára felszólító szervezetek aktivistáit. A Jerusalem Post című lap vasárnap jelentette, hogy Pineda korábban a Gázai övezetben éppen egy ilyen szervezetnek dolgozott, és állítólag a palesztin területet uraló radikális iszlamista Hamász vezetőjével, Iszmail Haníjével is találkozott.

Forrás: MTI via Index.hu

(Címlapkép: Manu Pineda/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek