Izrael 24 óra alatt több mint 400 csapást mért Gázára – indul a szárazföldi invázió?

2023. Október 24. / 17:10


Izrael 24 óra alatt több mint 400 csapást mért Gázára – indul a szárazföldi invázió?

– Gázában és Izraelben lekapcsolták a Google Térkép valós idejű forgalmi adatait, ami összhangban lehet a szárazföldi invázió megindításával – írja a Hvg.hu portál, amely beszámol arról is: Izrael északon a libanoni Hezbollah milícia, a Gázai övezetben pedig a palesztin Hamász terrorszervezet célpontjait lövi,  24 óra alatt 400 csapást mérve csak Gázára.

A lap beszámol arról is, hogy az Izraeli Védelmi Erők (Israeli Defense Forces – IDF) közzétette az október 7-én a terroristák által elrabolt izraeliek képeit. A fotók láthatók az izraeli hadsereg tel-avivi központjának falán is ((címlapképünkön).

A Hvg.hu azt is megírta, hogy a dublini izraeli nagykövetség helyettes vezetője szerint Írország finanszírozta a Hamász Gáza alatti alagútjait Az ír államfő korábban Izraelt bírálta a gázai bombázások miatt.

Izrael északon a libanoni Hezbollah milícia, a Gázai övezetben pedig a palesztin Hamász terrorszervezet célpontjait lövi,  24 óra alatt 400 csapást mérve csak Gázára.

Az MTI tudósítása arról ad hírt, hogy a gázai egészségügyi minisztérium közlése szerint a Hamász elleni izraeli válaszcsapások palesztin halálos áldozatainak száma ötezerre emelkedett, a sebesülteké pedig meghaladja a 15 ezret a Gázai övezetben.

Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek