BBC: Jocheved Lifschitz a Hamász fogságában átélte a poklot

2023. Október 24. / 13:26


BBC: Jocheved Lifschitz a Hamász fogságában átélte a poklot

– A 85 éves asszonyt és fogolytársait bottal ütlegelték a terroristák, akik motorral rabolták el őt egy izraeli kibucból október 7-én – számolt be a BBC a Hamász terrorszervezet fogságából kiszabadult Jocheved Lifschitz ma reggeli sajtótájékoztatójáról. Az idős asszony a lánya segítségével egy tel-avivi kórházban beszélt a szenvedéseiről.

A Gázából nemrég kiszabadult 85 éves asszony azt mondta az újságíróknak, hogy zúzódásokat szenvedett, miközben a terroristák egy kibucból elrabolták, majd a Hamász fogságában – mint mondta – „a poklot élte át”.

Az idős asszonyt és fogolytársait bottal ütlegelték. Elhangzott, hogy Jocheved Lifschitz a saját szemével látta a Hamász földalatti alagútjait, amit az asszony „hatalmas hálózatnak” nevezett és „pókhálóhoz” hasonlított. 

A sajtótájékoztatón jelen volt Lifschitz  lánya, Sharone  is, aki ma reggel érkezett meg Londonból  Tel-Avivba. Sharone az újságíróknak elmondta: miután megérkezett Gázába az édesanyjáért, a túszejtők azt mondták neki, hogy azért nem bántják, mert hisznek a Koránban. Lifschitz elmondta azt is, hogy ennivaló gyanánt ugyanazt ették – sajtot és uborkát –, mint az őrök. 

Az asszony lánya hozzátette: az édeanyja szerint ennek a történetnek addig nincs vége, míg mindenki vissza nem tér.

Forrás: BBC

Címlapfotó: EPA-EFE/REX/Shutterstock via BBC

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek