Felújították a tapolcai zsidó temető 300 méter hosszú kőkerítését

2021. Május 10. / 08:36


Felújították a tapolcai zsidó temető 300 méter hosszú kőkerítését

A felújítás keretében teljes hosszában kijavították és kifugázták a kőkerítést, a tetejét betonnal zárták, pótolták a hiányzó köveket és helyreállították a leomlott falrészeket. A munka – amelyre a Tapolcai Értékmegőrző Egyesület pályázott – a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) támogatásával valósult meg.

A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően mintegy hétmillió forintos támogatással és társadalmi munkával újult meg az izraelita temető hozzávetőlegesen háromszáz méter hosszú kerítése mostanra – írja a Veol.hu.

Az egyesület elnöke, Neszler Imre elmondta: a temető kitisztítása, felújítása már korábban elkezdődött, az egyesület Nőklubja helyi önkéntesek segítségével végezte el a munkát, és megtisztította a növényzettel benőtt területet, majd – ugyancsak a nőklub és a MAZSÖK jóvoltából – megújult a ravatalozó.

A fejlesztéseket folytatják: energiatakarékos világítással és kamerarendszerrel szeretnék felszerelni a területet, és emlékparkká alakítanák a temetőt, így Tapolca a zarándokturizmusba is bekapcsolódhatna.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

(Címlapkép: Középen Neszler Imre a tapolcai zsidó temetőben. Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Rajtunk, mai zsidókon megnyilvánul az isteni kegyelem
Megemlékezések
Emléktábla készül Horthyliget mártírjainak tiszteletére

Kommentek