Európai nagyhatalmak vezetői Izraelben

2023. Október 17. / 12:31


Európai nagyhatalmak vezetői Izraelben

Ma Izraelbe érkezik Olaf Scholz német kancellár, aki figyelmeztette a Hezbollahot és Iránt, hogy ne avatkozzon be Izrael harcába a Hamász terrorszervezettel. Ugyancsak a mai napon jelentette be Emmanuel Macron francia államfő, hogy hamarosan Izraelbe utazik. Joe Biden amerikai elnök is a Zsidó Államba tart.

Izraelbe érkezik ma Olaf Scholz, Németország kancellárja, aki többek között találkozik Beni Ganz-cal, az ellenzéki Nemzeti Egység Párt vezetőjével, a veszélyhelyzeti egységkormány tárca nélküli miniszterével, a szintén ellenzéki Gadi Eizenkot tárca nélküli miniszterrel, valamint Alon Schuster honvédelmi miniszterhelyettessel. 

Olaf Scholz a minap berlini sajtótájékoztatóján – amelyet azután tartott, hogy megbeszélést folytatott Abdullah jordán királlyal – felszólította az érintett országok vezetőit arra, hogy akadályozzák meg az Izrael és Hamász közötti harc közel-keleti eszkalációját. Ugyanakkor nyomatékosan figyelmeztette a Hezbollahot és Iránt, hogy ne avatkozzék az Izrael és a Hamász közötti konfliktusba.  

Ma Emmanuel Macron, Franciaország köztársasági elnöke bejelentette, hogy a Hamász október 7-i halálos terrortámadása miatt Izraelbe látogat. Macron elnök elkötelezett híve Izraelnek. 

A Jerusalem Post cikkei nyomán

A Közel-Keleten tartózkodó Antony Blinken külügyminiszter időközben bejelentette: Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke holnap Izraelbe látogat. Forrás: Új Kelet.

Illusztráció: Makszim Kapljuk via Times of Israel

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Önkéntesek jelentkezését várja Élet Menete
Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi a mindennapok költészetéről