Ausztrália: A Hezbollah terrorista szervezet, belépni és finanszírozni tilos

2021. November 24. / 10:21


Ausztrália: A Hezbollah terrorista szervezet, belépni és finanszírozni tilos

Az Egyesült Államokhoz, Izraelhez és az Arab Ligához hasonlóan Ausztrália is teljes egészében terrorista szervezetnek minősítette a Hezbollah libanoni félkatonai szervezetet. Ennek azért van nagy jelentősége, mert Ausztráliában jelentős számú libanoni közösség él, számukra tehát a jövőben tilos a terrorszervezet támogatása és az oda való belépés.


Ausztrália szerdán az egész Hezbollahot „terrorista szervezetként” sorolta be, kiterjesztve a már meglévő fegyveres egységekre vonatkozó betiltást az egész szervezetre, amely jelentős hatalommal bír Libanonban. Karen Andrews belügyminiszter közölte, hogy az Irán által támogatott síita csoport „továbbra is terrortámadásokkal fenyeget, és terrorszervezeteket támogat”, és „valós” és „hiteles” fenyegetést jelent Ausztráliára – írja az Új Kelet című izraeli lap.

A nagy libanoni közösséggel rendelkező Ausztráliában mostantól tiltják a szervezetben való tagságot vagy annak finanszírozását.

Az Egyesült Államok, Izrael és az Arab Liga terrorista csoportnak minősíti a Hezbollahot, és Izrael gyakran felszólít más országokat, hogy kövessék példájukat. Egyre több ország tette meg ezt, és Szaúd-Arábia a múlt hónapban a terrorizmus feketelistájára tette a szervezet pénzügyi ágát.

Az Új Kelet teljes cikke ide kattintva olvasható.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Ünnepek
Figyelem: már kapható a pészahi macesz!
2024. Április 05. / 14:22

Figyelem: már kapható a pészahi macesz!

Zsidó világ
Felújíthatják a gyulai rabbiházat
2024. Május 03. / 11:46

Felújíthatják a gyulai rabbiházat

Zsidó világ
Gyönyörű videón a megújult toponári zsidó temető