Nádor Éva: Micsoda évtizedek! Budapesti zsidó polgárok – meghívó könyvbemutatóra

2023. Szeptember 25. / 21:07


Nádor Éva: Micsoda évtizedek! Budapesti zsidó polgárok – meghívó könyvbemutatóra

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk Nádor Éva: Micsoda évtizedek! Budapesti zsidó polgárok című könyvének a bemutatójára 2023. október 11-én, szerdán délután 5 órakor a budapesti Goldmark terembe (Budapest VII. kerület, Wesselényi utca 7.). A szerzővel Dési János újságíró beszélget. Közreműködik: Katz Petra, Masa Tamás és Anita.

nádor-éva-könyvbemutató.jpg

Nádor Éva Micsoda Évtizedek! Budapesti zsidó polgárok című könyve egyenes folytatása korábbi hasonló témájú köteteinek, a Csillagos házaknak, a Csillagos életeknek és az Öröm fényeinek.

Új könyvében a szerző azt mutatja be, milyen kiemelkedő szerepe volt a zsidóságnak abban, hogy az 1873. évi városegyesítés után Budapest rövidesen egy modern világváros lett. Budapest városképének modernizálódása, világvárossá válása nem történhetett volna meg a gazdasági alapok, a finanszírozás megteremtése nélkül.

A zsidó ipari és pénzarisztokrácia ebben óriási szerepet játszott. A főváros gyors fejlődése természetesen nem csupán a zsidóság érdeme volt, sokkal inkább a zsidó és nem zsidó együttműködés eredményének. Ugyancsak érdekes azoknak a zsidó származású tudósoknak a bemutatása, akik nemzetközi hírnevükkel emelték Budapestet az európai élvonalba.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek