Címkék

Oroszország

Közlemények / 2024. Június 27. / 11:24

A ZSVK aggodalmát fejezi ki az orosz zsinagógák és templomok elleni terrortámadás miatt

Az oroszországi dagesztáni régióban két zsinagóga és egy templom elleni támadást követően Ronald Lauder nagykövet, a Zsidó Világkongresszus (ZSVK) elnöke a következő nyilatkozatot tette közzé:

Zsidó világ / 2024. Április 12. / 07:29

Moszkvai zsinagóga elleni terrortámadást hiúsított meg az FSZB

Megakadályoztak az orosz biztonsági szervek egy moszkvai zsinagóga elleni terrortámadást, a merényletre készülő közép-ázsiai származású személyt őrizetbe vételi kísérlet közben megölték – közölte csütörtökön az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Hírek, lapszemle / 2023. Október 31. / 07:51

Washington: Pogromra hasonlított a zsidók elleni támadás Dagesztánban

A dagesztáni zavargást a történelem korábbi időszakainak „pogromjaira” emlékeztetőnek jellemezte tegnap a Fehér Ház. John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője azt mondta: „néhányan a 19. század végi és a 20. század eleji pogromokhoz fogják hasonlítani, és azt hiszem, ez valószínűleg találó leírás”. A szóvivő visszautasította Putyin orosz elnök állítását, miszerint Ukrajna és a Nyugat szította a zavargásokat.

Hírek, lapszemle / 2022. Július 05. / 13:08

Moszkva arra utasítja a Zsidó Ügynökséget, hagyjon fel tevékenységével az országban

Az orosz kormány arra utasította a Zsidó Ügynökséget (Jewish Agency for Israel), hogy hagyjon fel mindennemű tevékenységével az ország területén. Mint arról a Zsidó Ügynökség illetékesei beszámoltak, egylőre mérlegelik, milyen választ küldjenek. Jelenleg a Külügyminisztériummal és a Miniszterelnökséggel egyeztetve mérlegelik a lehetőségeket.