Címkék

Élet Menete

Közélet / 2023. Április 03. / 19:56

Tarts velünk, emlékezz az Élet Menetével 2023-ban is!

Emlékezzünk és vonuljunk idén is együtt a budapesti Élet Menetén! Az idei menet 2023. április 16-án, vasárnap délután 5 órakor indul. Találkozás helye: Budapest, VIII. kerület Koltói Anna tér, onnan a Teleki Lászó tér – Munkaszolgálatosok Emlékműve – majd Fiumei úton, István utcán haladva a befejező pont VII. kerület, Bethlen Gábor tér 2., Zsidó munkaszolgálatosok Emlékműve.

Közélet / 2022. Április 24. / 21:36

Élet Menete: „Mi jöttünk ki Egyiptomból, mi szabadultunk fel Auschwitzban”

Az időjárás is megtisztelte a budapesti Élet Menetét azzal, hogy a rendezvény előtt egy órával elállt az eső. Ennek köszönhetően gyönyörű, napsütéses időben vonulhatott a mintegy kétezres tömeg az Embermentők emlékművétől a Margit szigetre, a Hajós Alfréd uszodáig – így alkotva szimbolikus ívet az embermentő hősiesség eszménye, valamint az eszményi életformát megtestesítő első magyar olimpikon, Hajós Alfréd holokauszttúlélő között.

Közélet / 2022. Április 21. / 09:48

Zászlóvivő önkénteseket keresnek a vasárnapi Élet Menetére

Április 24-én, vasárnap délután 5 órakor két év kihagyás után újra megrendezik az Élet Menete felvonulást Budapesten. A szervező Élet Menete Alapítvány felhívása szerint ehhez az eseményhez keresnek most 25 főt, akik azt vállalják, hogy a menet elején a két méteres rudakon lobogó élet menetes zászlókat viszik.

Közélet / 2022. Február 21. / 15:59

Két év kihagyás után újra elindul Budapesten az Élet Menete

Az Élet Menete Alapítvány a Facebook-oldalán jelentette be, hogy idén április 24-én, vasárnap délután 5 órakor két év kihagyás után ismét elindul az Élet Menete Budapesten.