Dr. Nógrádi Péter László, a Mazsihisz alelnöke

2023. December 17. / 12:44


Dr. Nógrádi Péter László, a Mazsihisz alelnöke

1959-ben született Nyíregyházán, holokauszttúlélő szülők gyermeke. Hagyománykövető vallásos családban nőtt fel. Izraelben teljesített katonai szolgálatot. Nős, öt gyermeke van.

Az Anna Frank Gimnáziumban érettségizett. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Karán szerezett jogi doktori diplomát. A Tel Avivi Egytem jogi karán a Cegla Institute for Comparative and Private International Law kutató munkatársként dolgozott. Külföldi jogi tanácsadóként működött Tel-Avivban és Londonban.

1991-ben Budapesten alapította meg a Nógrádi Ügyvédi Irodát, amelyet azóta vezet. Elismert, tapasztalt ügyvédként harminc éve folytat széleskörű gazdasági jogi praxist. Idegen nyelvtudása révén – héber és angol nyelven is dolgozik – jelentős nemzetközi kapcsolatokat épített ki. Gyakorlott a jogviták peres és peren kívüli megoldásában, az ellentétes jogi álláspontok mediálásában.  Számos külföldi és magyar, szociális és egyéb zsidó, izraeli kötődésű alapítvány képviseletét látja el.  A Keren Hayesod Magyarország felügyelő-bizottságának tagja. 

nógrádi-alelnök.jpg

A Frankel Leó utcai zsinagóga küldötte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetség (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség közgyűlésében. Szoros kapcsolatot ápol a Nyíregyházi Zsidó Hitközséggel és a Hegedűs Gyula utcai zsinagógával, ahol édesapja, Nógrádi Dezső elöljáró volt.

A Mazsihisz közgyűlése 2023 májusában a Mazsihisz Vezetőségének tagjává választotta. 2023. december 3-án a Mazsihisz közgyűlése megválasztotta a Mazsihisz alelnökének. 

Dr. Nógrádi Péter: „Köszönöm azoknak, akik bizalmat szavaztak nekem, és remélem, hogy munkásságom meg fogja győzni hittestvéreimet arról, hogy közösségünket a Mazsihisz alelnökeként szeretettel és odaadással szolgálom. Nem megosztó, hanem együttműködő, proaktív alelnök leszek. Az alelnök a Mazsihisz Alapszabálya szerint azokat a feladatokat, jogköröket láthatja el, amelyekkel a Mazsihisz elnöke megbízza. A rám bízott feladatokat legjobb tudásom szerint, zsidó szívvel és maximális szakmaisággal fogom ellátni.

NOGRADI.PETER@MAZSIHISZ.HU
MOBILSZÁM: +36 20 398 0677

Ha bármilyen, a zsidó közösséget érintő kérdésük, felvetésük van, ezen az e-mail címen és a megadott telefonszámon keressenek bizalommal!"

Az alelnökkel készített interjúnkat ezen a linken olvashatják.

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek