Zsidó emlékek nyomában két keréken

2020. Július 08. / 11:01


Zsidó emlékek nyomában két keréken

Újabb kötetekkel gazdagodott az az ismeretterjesztő könyvsorozat, amely praktikus tanácsokkal látja el azokat a túrázókat, akik kerékpárral szeretnék fölfedezni Magyarország zsidó emlékeit. A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) kiadásában megjelent két új könyv a Balatonra és Közép-Alföldre kalauzol Cseh Viktor és Mózes Krisztián vezetésével.


Cseh Viktor és Mózes Krisztián sorozata – Zsidó emlékek nyomában két keréken – pár éve indult, korábban bemutatták például Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye biciklivel bejárható túraútvonalait. A sorozatot Hajós András énekes, dalszerző, tévés személyiség méltatta e szavakkal: „Városi biciklista vagyok … És az év szinte minden hetében zsidó származású, nagyvárosban felnőtt budapesti polgár is vagyok…Miközben haladok… feljönnek bennem a régi történeteim, helyszínek, emberek. És látok új dolgokat, nem úgy, mint fémautóba zárva… Ajánlom mindenkinek, hogy tekerjen, nézelődjön, nyugodjon meg, izzadjon le és szívja magába a sok élményt.”

A sorozatnak ezúttal két új kötete jött ki a nyomdából: az egyik a Balaton környéki, a másik a közép-alföldi térség zsidó emlékeit mutatja be. A darabonként 2500 forintba kerülő könyvek megvásárolhatók a Mazsike budapesti, Tüköry utcai székházában előre egyeztetett időpontban, de postaköltség ellenében postázzák is. Ezen az e-mail címen érdeklődjenek: mazsike@gmail.com. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek