Izrael nagykövete is ott volt a magyar-izraeli baráti körök közgyűlésén

2022. Május 30. / 16:52


Izrael nagykövete is ott volt a magyar-izraeli baráti körök közgyűlésén

Jeruzsálem napján, azaz tegnap tartotta éves beszámoló közgyűlését a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetsége Budapesten, a Mazsihisz Síp utcai székházában. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Jákov Hadas-Handelsman, a Zsidó Állam budapesti nagykövete, aki beszédében megköszönte a szervezet munkáját. 

Éves beszámoló közgyűlést tartott tegnap a  Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetsége a Mazsihisz-székház Goldmark termében. A rendezvény kapcsán Szövetség országos elnöke, Kovács László érdeklődésünkre elmondta: óriási megtiszteltetés volt számukra, hogy az éves közgyűlés résztvevőit Jákov Hadas-Handelsman, Izrael budapesti nagykövete köszöntötte, aki beszédében többek között arról beszélt, hogy Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök nagyon fontos munkát végeznek a két ország virágzó kapcsolatainak érdekében. Mint a nagykövet hangsúlyozta: a Magyarország és Izrael közötti, minél szorosabb és szélesebb együttműködésben az országos szövetség kiemelkedő szervezőmunkát lát el.

 20220529_151254.jpgKovács László, a szervezet országos elnöke

A közgyűlésen új alelnököt is választottak a győri Tallós Balázs személyében, így az országos szervezetnek vele együtt öt alelnöke van. Tallós Balázson kívül alelnöki tisztséget tölt be Gáll Ottó (Nyíregyháza), lllés Tamás (Szekszárd), Kovács Károly (Zalaegerszeg) és Vajda János (Szentendre).

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi a Tóráról
2024. Június 14. / 10:30

Jonathan Sacks rabbi a Tóráról

Zsidó világ
Mazsihisz podcast: Neológia és hagyomány