Dési Tamás személyében új kántorral gazdagodott a neológ zsidó közösség

2024. Január 22. / 17:23


Dési Tamás személyében új kántorral gazdagodott a neológ zsidó közösség

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) zsidó kántor szakirányú továbbképzésének hallgatója, Dési Tamás sikeres államvizsgát tett. Gratulálunk neki, és kérjük az Örökkévaló áldását nagyszerű hivatása gyakorlásához!

– Tamásnak szeretettel gratulálunk kitartó munkájához és teljesítményéhez! – olvasható az OR-ZSE hivatalos Facebook-oldalán azzal a hírrel kapcsolatban, hogy az intézményben sikeres államvizsgát tett Dési Tamás, a zsidó kántor szakirányú továbbképzésének hallgatója.

420140525_10160159515433049_366798512459622946_n.jpgDési Tamás kántor

Dési Tamás a neológ zsidó közösség évek óta jól ismert tagja: korábban évekig a Mazsihisz Síp utcai székházában dolgozott külügyi referensként, emellett az újbudai Bét Sálom zsinagógába jár feleségével és két gyermekével együtt. Ebben a zsinagógában kezdte kipróbálni magát liturgia-énekesként, amiben olyan nagy tehetséget mutatott, hogy beiratkozott szakirányú képzésre a rabbiképzőbe.

A hosszú évek kemény és áldozatos munkájának eredményeként immár hivatalosan is kántorként köszönthetjük. Jókívánságokat fogalmazott meg az OR-ZSE említett Facebook-belegyzése is: „Sok sikert kívánunk további kántori tevékenységéhez és bízunk benne, hogy tudása gyarapításával továbbra is a Bét Sálom zsinagóga megbecsült és meghatározó tagja marad".

Mi is ugyanezt kívánjuk Dési Tamás kántornak, akiről el kell mondanunk: nemcsak hangjával vívott ki megbecsülést és szeretetet a közösségben, hanem szerény, kedves és közvetlen személyiségével is.

Címlapkép: OR-ZSE/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek