A Maccabi VAC a Szeretetkórháznak: Micsoda gesztus!

2021. Május 03. / 10:49


A Maccabi VAC a Szeretetkórháznak: Micsoda gesztus!

Szerző: Kácsor Zsolt

Egy jótékonyságimaszk-kampány révén a Maccabi VAC hat darab, egyenként 20-20 ezer forintos vásárlási utalványt adományoz a Mazsihisz Szeretetkórháza javára.  Maccabi ezzel a gesztussal az egészségügyben dolgozóknak a járványhelyzet alatt tanúsított munkáját kívánja megköszönni. A zsidó sportszervezet azt kéri a kórháztól, hogy az intézmény maga válassza ki azt a hat dolgozót, aki megkapja az adományt. Interjú Jusztin Ádámmal, a Maccabi VAC elnökével.

– Miképpen lett maszkokból adomány?
– A járvány alatt sok más szervezethez, intézményhez hasonlóan a Maccabi is csináltatott saját logóval ellátott védőmaszkokat, mert sajnos szükségünk volt rá különböző eseményekre, rendezvényekre. A holland Maccabival együtt találtuk ki, hogy a maszkok eladásából meg lehetne valósítani egy adománykampányt az egészségügyi dolgozók számára, hiszen egy egészségügyi védőmaszk lényegében rájuk, az ő munkájukra is utal. Egy-egy Maccabi-maszk 1200 forintos vételárának 50 százalékát ajánlottuk fel erre a célra. Több ütemben összességében mintegy 9 hónapig futott a kampány, így gyűlt össze a pénz, részint az eladott maszkok 600 forintjaiból, részint pedig abból, hogy egyes vásárlók-adományozók a megrendelt maszkok számánál többet fizettek, tudván, hogy milyen fontos célra gyűjtünk. Tudtuk, hogy milliókat nem fogunk összegyűjteni, de azt tartottuk szem előtt: ha mindenki egy kicsit segít, az végül nagy segítség.

131987086_3859774050755091_868104232105102212_n.jpgEgy plakát a kampányból (Forrás: Maccabi VAC/Facebook)

– Nem is beszélve a gesztus szépségéről!
– Igen, a Szeretetkórház dolgozói vitathatatlanul megérdemlik ezt. Azért döntöttünk a 20 ezer forintos bontás mellett, mert így nem aprozódik el nagyon a pénz és több embernek jut belőle. Már felvettük a kapcsolatot a Szeretetkórházzal a Mazsihisszel közösen, hogy koordinálják az átadást az egészségügyben dolgozók számára. S most hangsúlyosan egészségügyben dolgozókról beszélek, azaz ha a kórházban úgy gondolják, akkor olyan munkavállalók is kaphatnak adományt, akik nem egészségügyisek, hanem más munkakörben dolgoznak az intézményben. Remélem, hogy már nem lesz rá alkalom, de ha szükség lesz rá, akkor természetesen örömmel indítunk majd egy második kampányt is adományozási céllal.

– A beszélgetésünk jó apropó arra, hogy megkérdezzem: a Maccabi VAC élete mikor zökken vissza a járvány előtti kerékvágásba?
– Ami a nyitást illeti, egyelőre még a tervezés szakaszában vagyunk. A tavasz kissé kései beköszöntővel remélhetőleeg hamarosan el tudunk kezdeni szabadidős programokat szervezni, az időjárás ezt most már engedi. A napokban hozzákezdhetünk a nyári programok kidolgozásához, s már felvettük a kapcsolatot a Judafest szervezőivel egy idei Fun Run megszervezésére. A tavalyi sajnos elmaradt, de nagyon remélem, hogy idén már együtt lehetünk ezen a sportrendezvényen minél többen.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Izrael is segélyt küld Indiába
2021. Április 28. / 14:50

Izrael is segélyt küld Indiába

Izrael
Jaír Lapid: Kormányfőjelölt magyar gyökerekkel
Hírek, lapszemle
Közteret neveznek el a 10 éve meghalt Komlós Juciról

Kommentek