Ma egy éve halt meg Balázs Fecó

2021. November 26. / 10:22


Ma egy éve halt meg Balázs Fecó

Idén lett volna 70 éves, de tavaly november 26-a óta már nincs közöttünk Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zeneszerző. A zenész szorosan kötődött a magyar zsidó közösséghez, rendszeres résztvevője volt a Zsidó Kulturális Fesztiválnak, hiánya örökké fájni fog.


Utolsó éveiben súlyos beteg volt, de ő is, mi is hittük, hogy felépül. Ezt a hitet erősítette bennünk az is, hogy újra színpadra állt, fellépéseket vállalt. 

Eljött a Dohány utcai zsinagógába is, ahol hatalmas sikerű, telt házas koncertet adott. „Maradj velem” – énekelte híres slágerének refrénjét Balázs Fecó, mire a vele együtt éneklő közönség szívében az a válasz született, hogy „maradj velünk”. 

Maradj velünk, Fecó, zenélj még, adj többletjelentést a szónak és a dalnak, játssz még, játssz még, hiszen erre születtél, erre tetted föl az életedet. 

Habár Balázs Fecó egy éve meghalt, az elmúlt egy évben mindig velünk volt, amikor feltettük egy-egy CD-jét, vagy a videómegosztón megnéztük egy-egy klipjét. Az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon is levetítettünk a tiszteletére egy rövidfilmet, hogy emlékezzünk rá és a vírusjárvány többi áldozatára. Velünk marad, vele maradunk és mindig emlékezni fogunk rá, hogy az ő személyében a magyar zsidó közösség az egyik legőszintébb barátját veszítette el. 

Legyen neki könnyű a föld!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Maccabiah: Szépen gyűlnek a magyar érmek
Élet + forma
Eilat az egyetlen hely a világon, ahol a delfinek...
Hírek, lapszemle
Zima András történész a Holokauszt Emlékközpont élén