Gyász: Elhunyt Raáb András, a Kiskunhalasi Zsidó Hitközség elnöke

2022. Május 01. / 09:19


Gyász: Elhunyt Raáb András, a Kiskunhalasi Zsidó Hitközség elnöke

Áldott az Igaz Bíró! Fájdalomtól megtörten tudatjuk, hogy ma hajnalban hetvenedik életévében hosszú küzdelem után Raáb András, a Kiskunhalasi Zsidó Hitközség elnöke megtért Teremtőjéhez. Raáb András temetésére 2022. május 4-én, szerdán délután 2 órakor kerül sor a Kiskunhalasi Zsidó Temetőben.

Az 1952-ben született Raáb András közel negyed évszázada – 1998 óta vezetője és megbecsült tagja a halasi közösségnek. Évtizedekig nagy szeretettel és odaadással dolgozott a Kiskunhalason élő maroknyi zsidó közösségért. Elnöksége alatt végig arra törekedett, hogy a helyi zsidó vallási és közösségi élet fellendüljön, a zsinagógában aktív hitélet legyen, de számos kulturális, ifjúsági-és gyerekprogram elindítása és megszervezése is köthető a nevéhez. 

Elnöksége alatt megújúlt a halasi hitközség zsinagógája és közösségi terek kerültek kiátalakításra. Évek óta kerül megrendezére a nagy népszerűségnek örvendő Kiskunhalasi Zsidó Tábor. Rendszeresen szervezett izraeli utazásokat megismertetve a halasiakat a Szentfölddel.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének választmányi tagja volt 1998-tól, valamint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közgyűlésének izraelita egyházi vezetője.

Munkájának elismeréseként idén februárban a kiskunhalasi önkormányzat képviselő-testülete Pro Urbe díjjal tüntette ki, a díjat egy hét múlva, május 6-án, a Város napján vette volna át.

Gyászoljuk a testvért, az apát, a szeretett nagypapát, a halasi zsidó közösség nagyra becsült és szeretett tagját.

Legyen lelke bekötve az élők kötelékébe!

***

Tisztelettel és nagyrabecsüléssel emlékezem vissza munkásságodra, megrendülten fogadtam küzdelmes napjaid után a fájdalmas hírt. A Teremtő több évtizednyi feladattal bízott meg, hogy vezesd itteni nyáját. Hálával és örömmel döntöttünk úgy néhány hete, hogy Kiskunhalas Városért kitüntetéssel köszönjük meg ezt a szolgálatot. Fogadja őszinte együttérzésemet minden családtagod, a hitközség minden tagja – írta közösségi oldalán  Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek