Imádkozzunk együtt Izraelért ma a Rumbach zsinagógában! 

2024. Április 14. / 11:36


Imádkozzunk együtt Izraelért ma a Rumbach zsinagógában! 

– Fontos és felelősségteljes a pillanat – e szavak kíséretében tette közzé Radnóti Zoltán főrabbi, a Budapesti Rabbiság igazgatója, hogy ma Deutsch Péter rabbival együtt közös imádkozásra várják hittestvéreinket a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába 18 órára. Legyünk ott minél többen, hogy sokan kifejezhessük szolidaritásunkat a Zsidó Állammal!

Mint az MTI beszámolt róla, Irán több mint 200 drónt és rakétát lőtt ki Izrael ellen szombat éjszaka. Az akció válaszlépés volt Irán damaszkuszi konzulátusa ellen két hete végrehajtott – Izraelnek tulajdonított – légicsapásra, amelyben 12-en vesztették életüket.

Az Izrael ellen indított rakéták és drónok kilencvenkilenc százalékát elfogták. A harminc robotrepülőgépből huszonötöt számoltak fel a levegőben, és a több mint százhúsz ballisztikus rakéta közül is csak néhány ért földet Izraelben, kisebb károkat okozva a Nabatim légibázison. A bázis továbbra is működik, a vadászgépek onnan továbbra is indulnak küldetéseikre – írta a hírügynökség.

Ezekben a súlyos pillanatokban Radnóti Zoltán és Deutsch Péter közös imára hívja hittestvéreinket a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába. Az ima helyszínét és időpontját a Facebook-oldalán Radnóti Zoltán főrabbi, a Budapesti Rabbiság igazgatója tette közzé. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek