Dr. Nógrádi Péter képviselte a Mazsihiszt az Olasz Köztársaság Napján

2024. Június 11. / 15:52


Dr. Nógrádi Péter képviselte a Mazsihiszt az Olasz Köztársaság Napján

Dr. Grósz Andor Mazsihisz-elnök megbízásából dr. Nógrádi Péter, a Mazsihisz alelnöke képviselte a legnagyobb magyar zsidó felekezetet az Olasz Köztársaság napja alkalmából rendezett fogadáson. Az eseményről az alelnök rövid beszámolót küldött honlapunknak, az alábbiakban ezt közöljük.

Az Olasz Köztársaság Nagykövetsége meghívására a Mazsihisz képviseletében vettem részt az Olasz Köztársaság Napja alkalmából rendezett fogadáson a Budapesti Olasz Kultúrintézetben. A fogadásra többek között a Magyarországra akkreditált diplomáciai képviseletek tagjai és különböző felekezetek képviselői is meghívást kaptak.

Gabriele La Postaval, az intézet igazgatójával a Mazsihisz és az Olasz Kultúrintézet lehetséges együttműködéséről beszélgettem, és találkoztam többek között Michael W. Banach érsekkel, a Vatikán Magyarországra akkreditált Apostoli Nunciusával, akivel a felekezetek közötti békességről beszélgettünk. Kellemes meglepetés volt, hogy a fogadáson összefutottunk Salusinszky Andrással, a BZSH Külkereskedelmi Technikum igazgatójával, aki otthonosan mozog olasz nyelvi közegben és barátságosan bemutatott az olasz követségi ismerőseinek. 

Fontosnak tartom, hogy hasonló rendezvényeken – amennyiben meghívást kapunk rá – a Mazsihisz képviseltesse magát és jelenlétével erősítse a magyarországi zsidóság képviseltét. Ilyen alkalmakon egy közvetlen beszélgetés fontosabb lehet maradandóbb nyomot hagyhat, mint egy hivatalos beszéd.

Dr. Nógrádi Péter Mazsihisz-alelnök

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Darvas főrabbi: „A Templomhegy a kezünkben van!"
Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi a Tóráról
2024. Június 14. / 10:30

Jonathan Sacks rabbi a Tóráról