A Mazsihisznél járt az Európai Zsidó Kongresszus ügyvezető igazgatója

2022. Április 10. / 09:24


A Mazsihisznél járt az Európai Zsidó Kongresszus ügyvezető igazgatója

Látogatást tett a Mazsihisznél az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) ügyvezető igazgatója, Raya Kalenova. Az EJC és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) között számtalan területen hagyományosan szoros kapcsolat van, a látogatás során ezekről is szó esett.

ejc-2.JPG

Raya Kalenova meglátogatta a Mazsihisz Szeretetkórházát, ahol a főigazgató, Dr. Assaf Shemesh tájékoztatta az EJC ügyvezető igazgatóját a koronavírus-járvány alatti feladatokról és tapasztalatokról. A járvány alatt az EJC támogatásával olyan eszközök érkeztek, amelyek a betegek oxigénellátását támogatták.

ejc-1.JPG

Raya Kalenova ezután találkozott az egyik budapesti szállodában lévő ukrán menekültekkel is, akiknek készséggel válaszolt a kérdéseire. A Mazsihisz feladatairól, a partnerszervezetekkel (JDC, Zsidó Világkongreszus (WJC), Szochnut, JCC-Budapest Bálint Ház) közös munkáról a szervezet elnöke, Heisler András tájékoztatta az EJC ügyvezető igazgatóját. 

ejc-3.JPG

A nap végén Raya Kalenova a Mazsihisz vezetőségével folytatott megbeszélést, amelyen szóba kerültek a jövő közös feladatai is.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek