BÁV-aukció: Legtöbben Váli Dezső Régi zsidó temető című képére licitáltak

2021. December 11. / 17:31


BÁV-aukció: Legtöbben Váli Dezső Régi zsidó temető című képére licitáltak

Több rekord is született a BÁV (Bizományi Áruház Vállalat) legutóbbi aukcióján: a papírrégiségek közül a Csontváry-levelek, valamint egy 8,27 karátos briliánsgyűrű és egy Rolex óra leütése ért el csúcsot a kétnapos árverésen. A festmények között a legnagyobb érdeklődés Váli Dezső sokszor kiállított Régi zsidó temető (Esther) című képét övezte.


A BÁV tájékoztatása szerint a Csontváry-levelek 36 millió forintról indulva 48 millió forintos leütéssel döntötték meg a papírrégiségek rekordját. A korábbi rekordot egy 36 millió forintos, dedikált Petőfi-kötet tartotta. Mint a BÁV közleménye írja,  az aukciósház történetének legnagyobb, 8,27 karátos briliánsgyűrűje 43,2 millió forintos eladással érte el a csúcsot.

90F59442-34F2-4426-ABC0-6B5160F17F89.jpegRégi zsidó temető (Esther)

A festmények között nagy érdeklődés övezte a háború utáni modern és a kortárs műveket, köztük Aknay János, Orosz Gellért és Victor Vasarely alkotásait. 

A legtöbben Váli Dezső sokszor kiállított Régi zsidó temető (Esther) című képére licitáltak, amely 5 millió forintért kelt el. 

A legnagyobb összeget – 16,8 millió forintot – Batthyány Gyula arisztokrata hölgyet ábrázoló portréja érte el a héten tartott árverésen.

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma 75 éve halt meg Zsolt Béla író, újságíró