Nincsenek szavak... – Közös kiállás a Hamász túszaiért Budapesten

2023. Október 27. / 10:07


Nincsenek szavak... – Közös kiállás a Hamász túszaiért Budapesten

Magyarországi civil szervezetek közös szolidaritási rendezvényt rendeztek a Hamasz terrorszervezet által elhurcoltak és fogvatartottak szabadon bocsátásáért tegnap a budapesti Vörösmarty téren. A helyszínen piros játékmotorok szimbolizálták azokat a gyermekeket, akiket a terroristák fogva tartanak a Gázai övezetben. 

A #theredballoon mozgalom már több országban szervezett hasonló megmozdulást, amelyen piros luftballonokra rögzítették az elhurcolt személyek képét és nevét, jelezve: a civilek elrablása, fogvatartása és a velük való zsarolás a terroristák részéről olyan gyűlöletes tett, amelyre nincs mentség.

A magyarországi civil szervezetek a közös kiállásukkal követelték a túszok azonnali, feltételek nélküli szabadon engedését. A rendezvényen Izrael budapesti nagykövetségét Moran Birman nagykövet-helyettes képviselte.

A budapesti rendezvény szervezői: Hanoar Hatzioni Hungary; JCC Budapest – Bálint Ház; Keren Hayesod Hungária Alapítvány; Kidma; Magyarországi Cionista Szövetség; Mazsihisz, MERKAZ Héber és Izraeli Kulturális Központ; World Jewish Congress (WJC).

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek