Hogyan is állunk a védőfelszerelésekkel? – Kríziskulisszák 3.

2020. Április 30. / 17:12


Hogyan is állunk a védőfelszerelésekkel? – Kríziskulisszák 3.

A mai bejegyzésben arról számolok be, hogy a Mazsihisz és a BZSH közös krízismenedzsment csoportja eddig mennyi és milyen jellegű védőfelszerelést szerzett be. Röviden a számok: 6000 darab orvosi maszk, 2000 pár gumikesztyű és 5500 darab FFP2 maszk. Sajnos volt olyan időszak, amikor ötszörös, sőt, tízszeres (!) áremelkedéssel találkoztunk. RÁDI ANGÉLA írása.


Amint az első, sorozatindító bejegyzésemben írtam, a krízismenedzsment csoport (KMCS) február 2-án kezdte meg a védőfelszerelések beszerzését, fokozatos ütemben, a vészhelyzet aktuálisan várható kockázatához igazodva. Először meghatároztuk a KMCS által ellátandó szervezeti egységek és személyek ellátási rendjét és az egyéni igényeket. 

A beszerzések során volt olyan időszak, amikor a piaci árak akár a korábbiak öt-, sőt, tízszeresére emelkedtek a megnövekedett kereslet, a beszállítási nehézségek és az állami készletezési politika miatt. Természetesen igyekeztünk olyan partnereket keresni, akikkel megbízható forrásról, belátható szállítási határidőről és versenyképes árról tudtunk tárgyalni.

csomag.jpg

Még a lezárások előtt kéz- és felületfertőtlenítővel szereltük fel a nagyobb látogatottságú hitközségi intézményeket, s minden önkéntesünket fölszereltük egyéni védőeszközökkel, így kaptak maszkokat, gumikesztyűket és kézfertőtlenítőt. Különleges védőfelszereléssel láttuk el az ételkiszállításban dolgozókat, és azokat a kollégáinkat, akik a munkájuk során esetlegesen fertőzött személyekkel érintkezhetnek.

Hogy mit jelent ez számokban?

Az eddigiek során 6000 darab orvosi maszkot, 2000 pár gumikesztyűt és 5500 darab FFP2-t szereztünk be (az utóbbitól ne ijedjenek meg, az a veszélyesen hangzó kifejezés nem más, mint az a kagyló formájú, szelepes pormaszk, ami a védekezés egyik fontos kelléke).  Ezeket a három idősotthonunkban, a szeretetkórházunkban és a kritikus működésű osztályainkon osztottuk szét, továbbá védőeszköz csomagot állítottunk össze az összes budapesti és vidéki taghitközség számára egyéni felhasználás céljára. 

Nem szabad említés nélkül hagyni, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) révén 50 ezer darab gumikesztyűt és 5 ezer maszkot kaptunk a közösségünk számára.

Hamarosan újra jelentkezem, s addig is ne feledjék: embert próbáló, nehéz időket élünk, amikor mindenkinek tudnia kell, hogy senkit sem hagyhatunk magára. Egy közösség vagyunk az életért!

(Fotó: Szentgyörgyi Ákos)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Rendhagyó hanuka Izraelben: éjszakai korlátozások az ünnepre
Élet + forma
Jiddis kulturális fesztivál Amerikából online

Kommentek