Tisztelgés a tokiói olimpikonok előtt a Metró Galériában

2021. Július 30. / 10:19


Tisztelgés a tokiói olimpikonok előtt a Metró Galériában

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a budapesti metrószerelvényekben utazó kiállítással népszerűsíti a tokiói olimpiát és az azon résztvevő magyar olimpikonokat. A MOB és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) közös szervezésében megvalósuló kiállítás szeptember 16-ig látható a 2-es, 3-as és 4-es metróvonalon közlekedő kocsikban.


– 2020-ban, amikor ezt a kiállítást a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület közösen tervezte, a tokiói játékok éve eredetileg egybeesett volna a MOB megalakulásának 125. évfordulójával. Az olimpia világjárvány miatti elhalasztása azonban átírta a forgatókönyvet – mondta Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. 

logó.jpg

Hoztzátette: „az sokak számára közismert, hogy Kemény Ferenc mellett a korszak számos kiemelkedő zsidó sportolója vállalt aktív szerepet az olimpiai mozgalmunk megalapításában. 2021-ben azonban már mások írják a sporttörténelmet. Kiállításunk a Tokióban résztvevő olimpiai csapat mintegy 50 tagját, köztük többszörös bajnok legendákat és az olimpiai sportágak új reménységeit is bemutatja a Metró Galéria tablóin a naponta itt utazó több százezer budapestinek, hazai és külföldi turistának". 

Elmondása szerint az utasok találkozhatnak azokkal is, akik először élhetik át az olimpia – nézők nélkül is – fantasztikus élményét. „Abban is reménykedhetünk, hogy a nevek és portrék mellé rövidesen az érmek, helyezések is odakerülhetnek. Azt kérjük a metrón utazó közönségtől, hogy ebben a szokatlan formában is szurkoljanak együtt a Magyar Olimpiai Csapatnak!” – tette hozzá a sportvezető.

Forrás: Mazsike-MOB

(Címlapkép: Gerd Altman/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek