Palesztin tüntetőkre kellett rendőrt hívni a Karmelita mellett

2024. Május 22. / 09:45


Palesztin tüntetőkre kellett rendőrt hívni a Karmelita mellett

A Danube Intézetnek a Karmelita közelében levő Lónyay-Hatvany villában tartott  konferenciájára tudatos provokációra készülve ültek be Hamász-támogató aktivisták és megzavarták Jákov Hadas-Handelsman nagykövet beszédét tegnap este. Mivel a bejárat előtt is tüntettek, rendőrök érkeztek a helyszínre és igazoltatták a rendbontókat.

Palesztin, illetve Hamasz-párti tüntetők egy csoportja megzavarta az izraeli nagykövet beszédét azon a konferencián, amelyet az október 7-ei szexuális erőszakról tartottak a Karmelita közelében levő Lónyay-Hatvany villában – írja a Hetek. 

A rendezvényen Jakov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet mellett többek között az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője is ott volt. 

Képernyőkép 2024-05-22 094340.jpgFotók: Hetek

Mintegy 15 perce beszélt a nagykövet, amikor az első provokátorok kiabálni és dulakodni kezdtek, „Szabad Palesztinát” követeltek, a „folyótól a tengerig”. Amikor a rendezők kikísérték őket nagyjából 10 percenként újabb és újabb tüntetők álltak fel kiabálva.

A dulakodás és kiabálás, szitkozódás miatt a rendezvényt félbe kellett szakítani. Közben a tüntetők az esemény helyszíneként szolgáló Lónyay-Hatvany villa bejáratánál gyűltek össze, és ott kezdtek skandálni. A blokád miatt a vendégek egy részét kerülőúton kellett kimenekíteni az épületből.

Este fél tízkor rendőrök érkeztek ki a helyszínre, hogy helyreállítsák a rendet és igazoltassák a tüntetőket.

A Hetek beszámolóját ITT és ITT találják.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek