Normál munkarendben megnyit és egész nyáron üzemel a Benjamin ovi

2020. Május 24. / 14:53


Normál munkarendben megnyit és egész nyáron üzemel a Benjamin ovi

A 2020. május 20-án megjelent 215/2020. (V. 20.) számú kormányrendelet értelmében a budapesti óvodák és bölcsődék június 2-tól a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, így a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában működő Benjamin Óvoda és Bölcsőde  a gyermekeket további feltételek előírása nélkül fogadhatja.


A fővárosi óvodák és bölcsődék június 2-tól a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, ami vonatkozik a BZSH nevelési intézményére, a Benjamin Óvoda és Bölcsődére is. 

Eddig szükség volt munkahelyi igazolások beszerzésére a szülőktől, ám az említett kormányrendelet értelmében a továbbiakban ez már nem szükséges. Az viszont fontos, hogy  aki szeretné oviba-bölcsibe vinni a gyermekét, annak továbbra is nyilatkoznia kell arról, hogy a gyermek és a családtagok egészségesek. A biztonság kedvéért az intézménybe való belépéskor minden nap megmérik a gyerekek hőmérsékletét.

Az intézményben a közösség biztonsága érdekében továbbra is szigorúan betartják a szükséges egészségügyi és higiéniai intézkedéseket. A szülők továbbra sem mehetnekbe az épületbe, és a ruhákat az eddig gyakorlat szerint minden nap haza kell vinni és másnap tisztát hozni, hogy a kiűrített szekrényeket este fertőtleníthessék.

Habár az óvodák és bölcsődék a kormányzati rendelkezések szerint a nyár folyamán legfeljebb két hétre bezárhatnak, felhívják a szülők figyelmét arra, hogy a Benjamin egész nyáron működni fog, tehát nem tartanak nyári szünetet. 

Az intézmény honlapja ide kattintva érhető el.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Heisler András: Nem megyünk bele a játékba
Oktatás
A Scheiber Gimnázium várja a Wesselényis diákokat

Kommentek