Az 50 legbefolyásosabb zsidó személyiség a világpolitikában

2023. Október 03. / 10:32


Az 50 legbefolyásosabb zsidó személyiség a világpolitikában

Az Actualité Juive francia nyelvű zsidó portál a Jerusalem Postra hivatkozva ismerteti a világ 50 legbefolyásosabb zsidó személyiségének névsorát. Mivel időközben Benjamin Netanjahu (címlapképünkön) újra miniszterelnök lett, nem véletlen, hogy az izraeli kormányfő ismét felkerült a lista első három helyének egyikére, és a nyomában ott van az új izraeli kormány több tagja is.

A Jerusalem Post publikálta a világ legbefolyásosabb zsidó személyiségeinek listáját – írja az Actualité Juive. Mint a cikkben olvasható, tavaly az első három helyen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Jaír Lapid akkori izraeli kormányfő és Élisabeth Borne francia miniszterelnök asszony állt. 

Mivel időközben újra kormányfő lett Benjamin Netanjahu, most már ő szerepel a lista második helyén Zelenszkij mögött, de felkerült a rangos listára kormányának több tagja is. 

Az ötödik helyen Jariv Levin és Simha Rothman szerepel (mindketten az igazságügyi reform felelősei); a kilencedik helyre került Izrael védelmi minisztere, Joáv Galant, a 23. helyen áll Bezalel Szmotrics pénzügyminiszter és Itamar Ben-Gvir belbiztonsági miniszter, míg a 25. helyre sorolták Danny Danont, a Likud párt elnökét. 

(Forrás: Actualité Juive)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek