Idén 10. alkalommal adják át a Hanukatalizátor-díjat – már lehet jelölni

2021. November 09. / 20:59


Idén 10. alkalommal adják át a Hanukatalizátor-díjat – már lehet jelölni

A JCC Budapest - Bálint Ház tíz éve adja át a Hanukatalizátor-díjat a zsidó közösség legaktívabb, leginspirálóbb tagjainak. A díjat nem véletlenül Hanuka környékére találták a díj megálmodói. Annak idején: ez az ünnepünk is a közösség erejéről szól, és természetesen a fényről, a reményről, az erőről. És akik másokért sokat tesznek, azok így vagy úgy, de mind ezeket az értékeket képviselik, sőt meg is valósítják őket. Így ilyentájt nem csak a hagyományos lángokat gyújtjuk meg, és nyújtunk ehhez segítséget, inspirációt, hanem a közösségünk szimbolikus fény-adóit is szeretnénk kiemelni.

Az elmúlt évek a közösségek számára is sok új kihívást hoztak, és sokak sok erőfeszítése volt, hogy a háló, amely megtart mindannyiunkat, szinte alig sérüljön. Így most arra buzdítunk, hogy idén is jelöljetek! Nevezzük meg azokat a személyeket, szervezeteket, kezdeményezéseket, amelyek minden újonnan keletkezett nehézség, félelem és bizonytalanság ellenére hitet és kapaszkodót nyújtottak nektek, nekünk. A régi hősök ünnepén mondjuk ki azok nevét is, akik a ma hősei.

Idén, a tavalyi évhez hasonlóan, egy kategóriában lehet jelölni, ám két nyertest hirdetünk majd. A JCC Budapest - Bálint Ház a díj történetében másodszor a közönségszavazás győztese mellé egy különdíjat is átad. Mi, akik a közösségért dolgozunk több, mint 25 éve, mi is szeretnénk kifejezni nagyrabecsülésünket egy fontos, példaértékű kezdeményezés, egyén vagy szervezet felé.

A Hanukatalizátor-díj 2021 menete:
Jelölés: november 19. péntek.
Szavazás: november 26 - december 6.
Díjkiosztó a Bálint Házban (a vírushelyzettől függően offline vagy hibrid/online formában): december 9. csütörtök.
A jelöléshez kattintson a Bálint Ház Hanukai oldalára!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek