Címkék

Szochnut

Zsidó világ / 2022. December 26. / 14:58

Zsidó szervezetek rendkívüli összefogása az ukrajnai menekültekért

Összeállításunkban a magyar zsidó közélet szereplői nyilatkoznak arról a rendkívüli összefogásról, amelynek révén sikerült minél több ukrajnai menekült embertársunk segítségére sietni. Cikkünk annak apropóján készült, hogy a JCC Budapest – Bálint Ház idei Hanukatalizátor-díjainak átadásán az intézmény azzal ismerte el az ukrán menekültek megsegítésében együttműködő partnerszervezetek áldozatos munkáját, hogy különdíjat adott át számukra.

Mazsihisz hírek / 2022. December 05. / 17:09

Ifjúsági vezetők a Szochnut szervezésében a Mazsihisznál

A Mazsihisz) székházában Radnóti Zoltán főrabbi, a Rabbiság igazgatója fogadta a Jewish Agency for Israel (Izraeli Zsidó Ügynökség – Szochnut) zsidó ifjúsági szervezetek vezetőiből álló küldöttségét. A beszélgetés során kiderült, hogy a vendégeket főleg a nem zsidó miliőben élő zsidó közösségek túlélési stratégiái érdekelték, így a főrabbitól leginkább a magyarországi diaszpóra helyzete iránt érdeklődtek.

Mazsihisz hírek / 2022. Szeptember 13. / 16:12

A Szochnut új ügyvezető elnökének látogatása a Mazsihisznél

A napokban Heisler András, a Mazsihisz elnöke a Szövetség budapesti, Síp utcai székházában fogadta Doron Almog nyugállományú vezérőrnagyot, aki idén augusztus óta tölti be a Szochnut (Izraeli Zsidó Ügynökség – Jewish Agency For Israel) ügyezető elnöki posztját. A Szochnut elnökét elkísérte Roman Polonsky, a Szochnut kelet-európai régiós vezetője és Ledniczky Lívia, az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) programigazgatója is.

Hírek, lapszemle / 2022. Július 22. / 06:58

A hatalom a Szochnut feloszlatását követeli Oroszországban

Az orosz igazságügyi minisztérium keresetet nyújtott be egy moszkvai bírósághoz, amelyben azt követelte, hogy a Szochnutot töröljék az Oroszországban bejegyzett civil szervezetek listájáról, ezzel beszüntetve tevékenységét, mert a szervezet tevékenysége sérti az orosz törvényeket – írja az Új Kelet.