Címkék

Izraeli nagykövetség

Megemlékezések / 2022. November 10. / 08:57

RABIN 100: Roman Polonsky üzenete a meggyilkolt kormányfőre emlékezve

Mint arról beszámoltunk, az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) és a Zsidó Állam budapesti nagykövetsége Jichák Rabin miniszterelnökre tíz napos rendezvénysorozattal emlékezik. Ennek része, hogy az IKI a Facebook-oldalán megemlékező videóüzeneteket oszt meg a meggyilkolt kormányfő kapcsán. Most az FSU-delegációt vezető Roman Polonskynak, a JAFI németországi és kelet-közép-európai vezetőjének üzenetét tesszük közzé.

Megemlékezések / 2022. November 09. / 12:23

RABIN 100: Izraeli shinshin lányok a meggyilkolt kormányfőről

Mint arról többször beszámoltunk, az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) és a Zsidó Állam budapesti nagykövetsége Jichák Rabin miniszterelnökre tíz napos rendezvénysorozattal emlékezik. Ennek része, hogy az IKI a Facebook-oldalán megemlékező videóüzeneteket oszt meg a meggyilkolt kormányfő kapcsán. Ezúttal az IKI két önkéntese, Yael Sasson és Maya Ben Ami osztja meg gondolatait.

Zsidó világ / 2022. November 03. / 14:20

RABIN 100: Tíz nap a tolerancia jegyében az Izraeli Kulturális Intézetben

Jichák Rabin miniszterelnök 1995. november 4-én történt meggyilkolásának évfordulójára emlékezve a budapesti Izraeli Kulturális Intézet (IKI) és Izrael magyarországi nagykövetsége november 6-16 között tíz napos rendezvénysorozattal készül. Ledniczky Lívia, az IKI programigazgatója elmondta: Rabin szellemi hagyatéka es életútja előtt olyan programokkal tisztelegnek, amelyek a tolerancia és a párbeszéd fontosságára fókuszálnak.