Címkék

Foci

Mazsihisz hírek / 2022. Augusztus 28. / 18:45

V. Tolerancia Kupa: Felekezetek közötti nemes versengés a focipályán

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szervezésében a futballpályán immár ötödik alkalommal csapnak össze a hazai keresztény és zsidó felekezetek 14 és 10 év alatti képviselői az egész országot átfogó Tolerancia Kupa keretében. A különböző vallású gyerekek civilizált és baráti versengése a Merkapt Sportközpontban lesz (Budapest X. kerület, Maglódi út 12/a) jövő héten vasárnap, azaz szeptember 4-én.

Megemlékezések / 2022. Július 27. / 09:19

Hegyi Iván: Apostol az apóstól

Nyolcvan évvel ezelőtt nagy megnyugvással vette tudomásul a magyar közvélemény, hogy lemondott Aschner Lipót, az Újpest elnöke. Igaz, a mecénás évtizedekig irányította a lila-fehér egyesületet, sőt ahogyan iparát, úgy sportklubját is világhírűvé tette az akkor még önálló, főváros közeli településnek. Ám nincs mit szépíteni: a korabeli szóhasználat szerint „mocskos zsidó” volt.

Élet + forma / 2022. Június 29. / 21:22

Izraeli focisiker az U19-es EB-n!

Foci közhely, hogy az ifjúsági labdarúgó tornákon a jövőbe látni. A 19 év alatti izraeli srácok már azzal is sporttörténelmet írtak, hogy kvalifikálták magukat a Szlovákiában megrendezett U19-es Európa-bajnokságra. Silló Sándor írása.

Élet + forma / 2022. Június 10. / 12:01

Az izraeliek is szurkolhatnak a katari labdarúgó világbajnokság nézőterén

A FIFA megerősítette, hogy az izraeliek beléphetnek a világbajnokság ideje alatt Katarba, és megnézhetik a mérkőzéseket. Erről Jaír Lapid külügyminiszter, Benjamin Ganz a védelmi tárca irányítója, Chili Truper kulturális és sportminiszter, valamint az Izraeli Labdarúgó Szövetség számolt be csütörtökön.