Címkék

dr. Nógrádi Péter

Megemlékezések / 2024. Május 06. / 10:44

Dr. Nógrádi Péter: Az Élet Menete Anyák napján

– Az Igaz Emberek a gyűlölet ellenében mentették zsidó honfitársaikat emberséggel és a szolidaritással. Rajtunk, szülőkön, apákon és anyákon múlik, hogy emberségre vagy gyűlöletre neveljük-e gyermekeinket – hívja fel a figyelmet az Élet Menete és az Anyák napja alkalmából a honlapunknak küldött írásában dr. Nógrádi Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) alelnöke.

Mazsihisz hírek / 2024. Január 31. / 12:30

Dr. Nógrádi Péter: „Most mindannyiunknak össze kell fognunk”

– A Mazsihisz kiléit illetően a partneri viszony és a szolidaritás a legfőbb érték a másik fél érdekeinek megértésével és tiszteletben tartásával – nyilatkozta dr. Nógrádi Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közelmúltban megválasztott alelnöke, akit az új tisztségéből fakadó terveiről, elképzeléseiről kérdeztünk.

Mazsihisz hírek / 2023. December 08. / 14:07

Dr. Nógrádi Péter: „Hitünkben, lelkünkben egyek vagyunk”

– A Makkabeusok a hitükért és szabadságért vívtak győzedelmes harcot a pogány kultúra fenyegetése közepette. Most más barbár formában jelenik meg az ellenség. Cáhál Izrael a békéjét, biztonságát támadó legnagyobb fenyegetéssel vette fel a harcot. Várjuk a Hanuka csodáját! – írja ünnepi köszöntőjében dr. Nógrádi Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) új alelnöke.

Mazsihisz hírek / 2023. December 04. / 12:11

Mazsihisz: Elfogadták a 2024-es büdzsét, megvan az új alelnök

Jelentős események történtek a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) tegnapi közgyűlésén: élőben jelentkezett be Izraelből Gideon Sza'ár miniszter; elfogadták a szervezet jövő évi költségvetését; dr. Nógrádi Pétert választották a Mazsihisz új alelnökévé; a Szövetség tagja lett a Nagykállói Zsidó Hitközség.