Vajda Mihályt vasárnap temetik az óbudai zsidó temetőben

2023. November 29. / 16:34


Vajda Mihályt vasárnap temetik az óbudai zsidó temetőben

A 88 éves korában elhunyt Vajda Mihály filozófus professzor, akadémikus temetése december 3-án, vasárnap délután 2 órakor lesz Budapesten, az óbudai zsidó temetőben. A tudóst zsidó szertartás szerint helyezik örök nyugalomra. Legyen neki könnyű a föld!

November 27-én meghalt a híres Budapesti Iskola utolsó képviselője, az 1935-ben született Vajda Mihály Széchenyi-díjas filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. 

Az  tudóst zsidó szertartás szerint temetik el ezen a héten vasárnap, azaz december 3-án 14 órától az óbudai zsidó temetőben. 

Fonódjék be emléke az élet kötelékébe!

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere bejelentette: 

„Vajda Mihály tavaly felajánlotta, hogy hagyatéka a Budapest Főváros Levéltára keretei között működő és épülő Budapesti Iskola projekt és archívum része legyen. Budapest értő, óvó és büszke őrzője kíván lenni a ránk hagyott örökségének. 

Jövőre egy eddig nem publikált, a filozófus irataiból előkerült, 1984-ben készült, könyv terjedelmű interjút jelentetünk meg Vajda Mihállyal. Hogy a gondolkodásra nevelés folytatódhassék, még ha nélküle is, de továbbra is általa".

(A filozófus halálára írt nekrológunk itt olvasható.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Az Istennevek rejtélyei!
2024. Január 11. / 09:15

Az Istennevek rejtélyei!