Ausztria és a soá – időszaki tárlat a Holokauszt Emlékközpontban

2022. Augusztus 27. / 23:20


Ausztria és a soá – időszaki tárlat a Holokauszt Emlékközpontban

Nagy érdeklődés kísérte a „A radikalizáció bécsi modellje. Ausztria és a soá" című időszaki kiállítás megnyitóját és az azt követő panel beszélgetést a Holokauszt Emlékközpontban – olvasható a Páva utcai intézmény Facebook-oldalán. A megnyitó résztvevőit dr. Zima András igazgató és Christian Autengruber, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója köszöntötte, a tárlat október 14-ig tekinthető meg.

A héten megnyílt a „A radikalizáció bécsi modellje. Ausztria és a soá" című időszaki tárlat a Holokauszt Emlékközpontban. A megnyitón – dr. Zima András igazgató és Christian Autengruber, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója köszöntője után – a kiállítást dr. Heidemarie Uhl, az Osztrák Tudományos Akadémia kutatója, a kiállítás egyik szerzője, valamint Michaela Raggam-Blesch és Isolde Vogel kurátorok mutatták be.

Az eseményt követő panelbeszélgetésen dr. Pető Andrea, a bécsi Közép-európai Egyetem professzora; dr. Ljiljana Radonić, az Osztrák Tudományos Akadémia Kulturális Tanulmányok és Színháztörténelmi Intézete megbízott igazgatója; valamint dr. Jakab Attila és Vojcsik Johanna, a Holokauszt Emlékközpont történészei osztották meg a témával kapcsolatos gondolataikat. A tárlat október 14-ig tekinthető meg. 

Holokauszt Emlékközpont:
Budapest, IX. ker. Páva u. 39.
Nyitvatartás: keddtől vasárnapig 10–18 óra között.
A jegypénztár 17 órakor zár.

(Forrás: Holokauszt Emlékközpont/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek