Ma adják át a Mazsihisz Szeretetkórház felújított épületszárnyát

2021. Augusztus 29. / 09:31


Ma adják át a Mazsihisz Szeretetkórház felújított épületszárnyát

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) által fenntartott budapesti Szeretetkórházban az intézményrekonstrukció második ütemének lezárásaként ma ünnepélyesen átadják azt a felújított épületszárnyat, ahol a diagnosztikai és járóbeteg-ellátó részleg, valamint a 60 ágyas rehabilitációs osztály kapott helyet. A beruházás egy 2017-es kormányzati döntés és állami támogatás eredményeként valósulhatott meg. 


Magyarország kormánya négy éve döntött arról, hogy négy egyházi kórház fenntartója közös fejlesztési és korszerűsítési programot valósítson meg egy holisztikus szemléletű, a lakosság teljes korfáját lefedő egészségügyi ellátási forma létehozására. 

A Mazsihisz Szeretetkórházában a fejlesztési beruházás első ütemének átadása 2020 márciusában megtörtént, a mai nappal pedig ünnepélyesen lezárul a rekonstrukció második üteme is. A megújult épületrészben helyezték el a diagnosztikai és járóbeteg-ellátó részleget, itt kapott helyet a 60 ágyas rehabilitációs osztály is. A kivitelezés határidőre, a költségek túllépése nélkül valósult meg, az építészeti költség 1,5 milliárd forint volt, az eszközpark beszerzése 500 millió forintba került. 

A ma délutáni átadást a Facebook oldalunkon élőben közvetítjük.

(Címlapkép: a Szeretetkórház homlokzatának látványterve)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek