Íme, itt a lista, hogy mire használtuk az önök adományait

2022. Március 22. / 09:41


Íme, itt a lista, hogy mire használtuk az önök adományait

Amint arról többször beszámoltunk: a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) az új internetes adománygyűjtő oldalán gyűjtést indított a háború elől menekülő ukrajnai hittesvéreink számára. A jóérzésű emberek adakozásának köszönhetően eddig csaknem 4,5 millió forint gyűlt össze. Az alábbiakban arról számolunk be, hogy ebből az összegből eddig mire költöttük el az első 4 millió forintot.

A rászorulók támogatása, az adományozás, az elesettek megsegítése ősi zsidó értékeink közé tartozik. Egyházként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy tagságunk, támogatóink, barátaink felajánlásával mindig átláthatóan, pontosan elszámoljunk és láthatóvá tegyük, hogy felelős közösségként mire fordítjuk a befolyó összegeket.

„Segítség a háborúban – ukrán zsidók segítése” címmel indítottuk útjára azt az adománygyűjtő kezdeményezést, amelynek révén a háborús Ukrajnából menekült hittestvéreinket kívánjuk segíteni, támogatni és ellátni. 

Büszkék vagyunk minden adakozóra, aki az elmúlt hetekben kisebb-nagyobb összeggel hozzájárult e nemes cél megvalósításához, és mindenkinek hálásan köszönjük az eddigi felajánlásokat!

háb.jpg

Felhívásunk nyomán eddig közel 300 adományozótól mintegy 4,5 millió forint gyűlt össze. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) fontosnak tartja, hogy beszámoljon róla: az eddig befolyt összegből eddig mire költöttük el az első 4 millió forint adományt.

A legnagyobb tételt – 1,5 millió forintot – a belföldi utaztatás költségeire fordítottuk, hiszen a magyar-ukrán határtól Budapestig és más városokig szállítottunk menekülteket.

A listán a második legnagyobb összeg – 1 millió forint – étkezési célokat szolgált, hiszen több száz ember élelmezését kellett rövidebb-hosszabb időre megoldanunk.

Higiéniai és tisztálkodó szerekre, fertőtlenítésre, takarításra további 700 ezer forintot költöttünk, míg a szállásköltségek összesen 600 ezer forintot tesznek ki.Végül 200 ezer forintba került azoknak a pályaudvari fogadópontoknak a kialakítása és felszerelése, ahol a hozzánk forduló emberek információt és más jellegű segítséget kaphatnak az önkénteseinktől.

Ez persze csak egy eleme a Mazsihisz erőfeszítéseinek, hiszen partnereinkkel – a Joint Distribution Comittee-val (JDC), a Zsidó Világkongresszussal (WJC), a Jewish Agency for Israellel (Szochnut), a JCC Budapest – Bálint Házzal és Izrael Állam budapesti nagykövetségével – együtt több ezer, az ukrajnai háború elől menekülőnek segítettünk.

Köszönjük mindazok munkáját, akik részt vesznek a menekültek megsegítésében, és még egyszer köszönjük az önzetlen felajánlásokat. Mivel a rászorulóknak talán még hetekig szükségük lesz a támogatásunkra, továbbra is fogjunk össze és segítsünk közösen! A Mazsihisz adománygyűjtése tovább folytatódik, segítsenek továbbra is! 

Adományozzunk törődést!

logó1.jpg

Az ukrajnai menekültekkel kapcsolatos segítségnyújtás során a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) együttműködő partnerei a Joint Distribution Comitee (JDC), a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC), a Jewish Agency for Israel (Szochnut), a JCC Budapest-Bálint Ház, valamint Izrael Állam budapesti nagykövetsége.

(Címlapkép: Nagy Ákos/Mazsihisz)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek