Felújították a siklósi zsidó temető halottasházát és kerítését

2021. December 13. / 09:13


Felújították a siklósi zsidó temető halottasházát és kerítését

Szerző: Kácsor Zsolt

December elejére elkészült a siklósi zsidó temető halottasházának homlokzatfelújítása és az eddig elhanyagolt állapotban lévő temetőkerítés rendbetétele. A beruházás legnagyobbrészt a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) vissza nem térítendő támogatásával valósult meg, a kivitelezést anyagilag támogatta a siklósi önkormányzat, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is. 


A Baranya megyei Siklós önkormányzata már évek óta tervezi a mintegy 4,5 ezer négyzetméteres helyi zsidó rendbetételét, eddig forráshiány miatt a munka nem kezdődhetett el. 

image009.jpg

Ám egy, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) által kiírt pályázatnak köszönhetően – mint azt Tamás Pétertől, a Mazsihisz vidéki temetőrendezésért felelős csoportvezetőjétől megtudtuk – a város anyagi támogatáshoz jutott a halottasház homlokzatfelújítására, szükség szerinti javításaira, valamint a kerítés rendbetételére. 

image003.jpg

A munkálatokhoz anyagilag hozzájárult a helyi önkormányzat, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is. 

(Fotók: siklósi polgármesteri hivatal)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Közélet
Vasárnap újra elindul az Élet Menete Budapesten
Hírek, lapszemle
Soha ne légy szürke, állj a megtámadottak mellé!

Kommentek