Adomány Izraelért Izraelnek: Már majdnem elértük a 8 millió forintot!

2023. November 01. / 08:56


Adomány Izraelért Izraelnek: Már majdnem elértük a 8 millió forintot!

Mint arról korábban beszámoltunk: gyűjtést indított az október 7-én rettenetes emberveszteséget elszenvedett beeri kibuc számára a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH).  Örömmel számolunk be róla, hogy az adakozók segítségével a kitűzött 8 millióból 7,7 millió forint már össze is gyűlt. Hálás köszönetünket fejezzük ki minden egyes adományozónak minden egyes forintért!

– Válogatás nélkül lőttek. Elraboltak, akit csak tudtak. Felgyújtották a házakat, hogy az emberek az ablakon keresztül meneküljenek, ahol már a terroristák várták őket – így számolt be Haim Jelin, a beeri kibuc egyik túlélője az aljas gyilkosok október 7-i támadásáról. 

A Mazsihisz és a BZSH vezetése azt a döntést hozta, hogy ennek a rettenetes emberveszteséget szenvedett kibucnak indítunk adománygyűjtést, ahol október 7-e előtt több mint 1000-en éltek, de a gyilkos terrortámadás után tragikus módon csak 600-an maradtak életben az egész településen.

Mint írtuk: eljött az ideje annak, hogy viszonozzuk Izraelnek azt a támogatást, az adatokban ki sem fejezhető segítséget, anyagi forrást és erkölcsi erőt, amit a diaszpóra zsidósága kapott a Zsidó Államtól.

Az adománygyűjtő akciónk rövid idő alatt sikert hozott: 8 millió forintot tűztünk ki célként, és október utolsó napján az adományok összege meghaladta a 7,7 millió forintot! 

Képernyőkép 2023-11-01 085421.jpg

Minden adakozónak hálás szívvel köszönjük, hogy kérésünk meghallgatásra és önzetlen szívekre talált! Egyúttal imádkozzunk az Örökkévalóhoz azért, hogy soha többé ne érje a Zsidó Államot, mindannyiunk második otthonát ilyen szörnyűséges terrortámadás.

A képre kattintva közvetlenül elérhető az adományozási oldalunkA képre kattintva közvetlenül elérhető az adományozási oldalunk

Am Izrael chaj!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek