Radnóti Miklós: Bori notesz – összművészeti előadás a Rumbach-ban

2024. Október 28. / 05:41


Radnóti Miklós: Bori notesz – összművészeti előadás a Rumbach-ban

A 80 évvel ezelőtt meggyilkolt Radnóti Miklós „Bori noteszében” tíz vers maradt az utókorra – ezek a halál árnyékának völgyében született remekművek képezik az alapját annak a monodráma előadásnak, amelynek bemutatója a Rumbach-zsinagógában lesz november 9-én, szombaton este 8 órától. Az irodalmat drámai erejű tánc és zene egészíti ki – ez adja meg a produkció összművészeti jellegét. Az előadáson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Az előadás hossza: 70-75 perc, szünet nélkül. Helyek elfoglalása érkezés szerint. 

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

A Holokauszt 80 Emlékév alkalmából született monodráma előadás Radnóti Miklós születésének a 115-ik, míg meggyilkolásának 80-ik évfordulóján kerül színpadra: a produkcióban Sütő András színművész alakítja a mártír-költőt, megidézve utolsó, végzetes útját.

A „Bori notesz” Radnóti utolsó, kéziratban maradt verseit tartalmazza, amelyeket munkaszolgálatosként írt a bori munkatáborokban, és amelyekre a költő holttestének exhumálása során bukkantak rá az abdai tömegsírban. Radnóti Miklósnak utolsó tíz verse a magyar irodalom talán legmegrázóbb művei, egyben a sötét rettenet kordokumentumai.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ A KÉPRE KATTINTVAINGYENES REGISZTRÁCIÓ A KÉPRE KATTINTVA

Ez a színpadi előadás lehetőséget nyújt arra, hogy mélyen átéljük a tragédiát, s úgy kapcsolódjunk az üldöztetés, a kiszolgáltatottság fájdalmához, hogy egyúttal a művészet mindent legyőző erejének segítségével villanjon fel a vészkorszak sötétségéből a remény talán nem is halvány sugara. Az előadás a nemzeti emlékezet kifejeződése és egyben tisztelgés a 80 éve meggyikolt Radnóti Miklós előtt.

* Ez az esemény a Holokauszt 80. Emlékév keretében valósul meg.
* Az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az Ülj Közelebb Produkció alkotói

Rendező: Seres Tamás; Radnóti Miklós: Sütő András; tánc: Chifor Lénárd, Izsó Lajos Hunor; ének: Nógrádi Gergely főkántor; koreográfus: Juhász Zsolt; zene: ifj. Csoóri Sándor; kreatív producer: Serfőző Kriszta; fotók: Bécsi Imre

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Ünnepek
Fantasztikus sikerű szlihoti koncert a Rumbachban
Hírek, lapszemle
Személyesen vette át Kurtág György a Wolf-díjat