Egy bevetésben elpusztult Zili, a terroristák ellen harcoló izraeli kutya

2022. Augusztus 12. / 10:00


Egy bevetésben elpusztult Zili, a terroristák ellen harcoló izraeli kutya

Egy terroristák elfogását célzó nablusi harci művelet során a napokban találat érte Zilit, az izraeli hadsereg terroristák felkutatására és elfogására kiképzett kutyáját. Az állat az elmúlt nyolc évben számos, terroristák ellen irányuló harcban vett részt, s akárcsak az Izrael biztonságáért harcoló hős katonáknak, neki is sokat köszönhet az ország, így a „négylábú harcos" haláláról az izraeli sajtóban is méltató cikkek sora jelent meg. 

Palesztin terroristák részéről a napokban halálos találat érte a Zili nevű „négylábú harcost" egy körözött terroristák elfogására irányuló műveletben az izraeli Nablusban. 

A 9 és fél évesen elpusztult állatot az Izraeli Védelmi Erők egyedülálló kutyatenyésztési projektjében tenyésztették és képezték ki. Zilinek köszönhetően sikerült elfogni többek között azt a terroristát is, aki 2019-ben meggyilkolta Ori Ansbachert.

Az izraeli sajtóban „négylábú harcosként" méltatott kutya másfél évesen állt szolgálatba, és az elmúlt nyolc évben  számos, terroristák ellen irányuló hadműveletben vett részt, nagyban segítve a terroristák felkutatását, ártalmatlanítását és elfogását. 

(Címlapkép forrása: Ynet.news)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Önkéntes munkában teszik rendbe az ipolysági zsidó temetőt
Izrael
Séta Cfáton
2022. Augusztus 24. / 22:33

Séta Cfáton