Ganz: „Én is prime minister, nem tudom beszélni magyar”

2022. Július 17. / 15:22


Ganz: „Én is prime minister, nem tudom beszélni magyar”

Joe Biden izraeli látogatásán történt, hogy az amerikai elnök a megszabott időt jóval túlépve igen sokáig beszélgetett két holokauszttúlélő nénivel a Jad Vasemben. Közben Beni Ganz az egyik nénihez hajolva azt súgta magyarul: „én is prime minister”, aztán hozzátette: „nem tudom beszélni magyar”. „Nem tudom” – fűzte hozzá Jaír Lapid miniszterelnök is. Az Izraelinfo.com írását ajánljuk.

Mint a magyar nyelvű izraeli portál, az Izraelinfo.com írja, az egész Biden látogatás legkedvesebb jelenete az, mikor az amerikai elnök – a protokoll által megszabott időt jóval átlépve, izraeli elnököt, miniszterelnököt és a teljes zsidó-arab konfliktust késleltetve – túlzottan sokáig beszélget a két holokauszttúlélő nénivel a Jad Vasemben.

„Valaki odaküldi Blinkent, hogy válassza őket szét; a külügyminiszter udvariasan közbeavatkozik, nem sok sikerrel, odahúzzák Herzogot, Lapidot és a jól helyezkedő Ganzot is, aki a beszédesebb nénihez hajolva azt súgja magyarul (a fönti videóban 23:00 percnél): »én is prime minister«, aztán felegyenesedve hozzáteszi: »nem tudom beszélni magyar«. »Nem tudom« – helyesel Lapid is" – írja a portál. 

A találkozó végén utolsónak maradva Ganz még azt mondja: „köszönjük szépen” (24:20 percnél).  A portál végül felteszi a jogos kérdést: „de egyáltalán tudtak a hölgyek magyarul?".

Az Izraelinfo.com cikkét teljes terjedelmében itt olvashatják.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó kisokos
Isten szeretetének érzése
2024. Január 02. / 17:09

Isten szeretetének érzése