Ganz: „Én is prime minister, nem tudom beszélni magyar”

2022. Július 17. / 15:22


Ganz: „Én is prime minister, nem tudom beszélni magyar”

Joe Biden izraeli látogatásán történt, hogy az amerikai elnök a megszabott időt jóval túlépve igen sokáig beszélgetett két holokauszttúlélő nénivel a Jad Vasemben. Közben Beni Ganz az egyik nénihez hajolva azt súgta magyarul: „én is prime minister”, aztán hozzátette: „nem tudom beszélni magyar”. „Nem tudom” – fűzte hozzá Jaír Lapid miniszterelnök is. Az Izraelinfo.com írását ajánljuk.

Mint a magyar nyelvű izraeli portál, az Izraelinfo.com írja, az egész Biden látogatás legkedvesebb jelenete az, mikor az amerikai elnök – a protokoll által megszabott időt jóval átlépve, izraeli elnököt, miniszterelnököt és a teljes zsidó-arab konfliktust késleltetve – túlzottan sokáig beszélget a két holokauszttúlélő nénivel a Jad Vasemben.

„Valaki odaküldi Blinkent, hogy válassza őket szét; a külügyminiszter udvariasan közbeavatkozik, nem sok sikerrel, odahúzzák Herzogot, Lapidot és a jól helyezkedő Ganzot is, aki a beszédesebb nénihez hajolva azt súgja magyarul (a fönti videóban 23:00 percnél): »én is prime minister«, aztán felegyenesedve hozzáteszi: »nem tudom beszélni magyar«. »Nem tudom« – helyesel Lapid is" – írja a portál. 

A találkozó végén utolsónak maradva Ganz még azt mondja: „köszönjük szépen” (24:20 percnél).  A portál végül felteszi a jogos kérdést: „de egyáltalán tudtak a hölgyek magyarul?".

Az Izraelinfo.com cikkét teljes terjedelmében itt olvashatják.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Hunyadi tér: Tóra és esszencializmus; Báál a Tórában
Zsidó világ
A Tóra mindenkié: tűz, víz, sivatag – Jó szombatot!