Címkék

Kántorkoncert

Zsidó világ / 2024. Július 05. / 12:24

Éli, éli – Kántorkoncert Salgótarjánban

Több híres kántor is fellépett és repítette el a zsidó zene csodálatos világába a salgótarjáni közönséget azon a kántorkoncerten, amellyel a holokauszt 80. évfordulójára emlékeztek a napokban a Zenthe Ferenc Színház kamaratermében. A koncertet a Salgótarjáni Zsidó Hitközség szervezte, a különleges estén liturgikus, jiddis modern és izraeli dallamok csendültek fel.

Kultúra / 2024. Május 28. / 14:12

Gyújts tüzet a szívekben! – nagy sikerű kántorkoncert Zalaegerszegen

A rendezvényen fellépett Fekete László, a Dohány utcai zsinagóga főkántora, Nógrádi Gergely, a Frankel Zsinagóga főkántora, valamint Fellegi Balázs operaénekes és Rosenfeld Dániel Imre, a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség kántora. Zongorán kísérte őket Neumark Zoltán zongoraművész. A koncert előtt dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke köszöntötte a közönséget.

Kultúra / 2024. Május 23. / 14:07

Gyújts tüzet a szívekben – kántorkoncert Zalaegerszegen

Gyújts tüzet a szívekben címmel nagyszabású kántorkoncertet szervez a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség május 26-án, vasárnap délután 5 órai kezdettel a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Zsidó világ / 2024. Május 08. / 15:32

Éli, Éli, Istenem – Kántorkoncert Salgótarjánban

Kalandozás a zsidó zene csodálatos világában 2024. június 30-án, vasárnap délután 5 órakor Salgótarjánban a Zenthe Ferenc Színház kamaratermében. A koncert során felcsendülnek liturgikus, jiddis modern és izraeli dallamok. A koncert ingyenes, jegyek a színház jegypénztárában kérhetők.

Zsidó világ / 2024. Május 08. / 14:35

Taps a kántorkoncert után – és előtt

A nagy elődök nyomába méltó utódok lépnek. Egy mondatban így lehetne összefoglalni, hogy a fiatalabb kántorgeneráció tagjai milyen magas színvonalon és mély átéléssel éneklik a zsidó liturgia dalait. Szerencsére nemcsak a zsinagógákban hallgatjuk őket, hanem koncerttermekben is.

Kultúra / 2024. Február 26. / 15:13

Énekek éneke – hazai és nemzetközi sztárkántorok a Müpában

Világhírű zenei produkciók kápráztatják majd el a hazai közönséget a Bartók Tavasz – Nemzetközi Művészeti Hetek című összművészeti eseménysorozat keretében. Számos előadói stílus és művészeti forma képviselői lesznek jelen, többek között Énekek éneke címmel magyar és külföldi kántorok töltik meg a színpadot a zsidó liturgikus dallamok esszenciáival.

Kultúra / 2024. Február 01. / 12:28

Kántorcsúcstalálkozó a Bartók Tavasz programjában a Müpa-ban

Énekek ének címmel hazai és nemzetközi kántorművészek koncertjében gyönyörködhetünk a Bartók Tavasz idei kínálatában a Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán 2024. április 11-én, csütörtökön este fél nyolckor. Jegyárak: 4900 és 20.000 forint között.

Zsidó világ / 2023. November 26. / 20:45

Hanuka: kántorvizsga-koncert és ünnepi gyertyagyújtás

A 2023/24-es tanév őszi szemeszterének lezárásaként az előimádkozó és kántor szakirányú szak december 11-én, hétfőn 17.30 órakor tartja az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem zsinagógájában a vizsgakoncertjét, amelyre sok szeretettel várják az érdeklődőket.

Kultúra / 2023. November 21. / 12:06

Kántorkoncert a Hunyadin - Friedmann Miklós főkántorra emlékezünk

Friedmann Miklós néhai főkántor tiszteletére rendeznek emlékkoncertet 2023. november 26-án, vasárnap délután 4 órakor a Hunyadi téri zsinagógában. A terézvárosi Ohel Ábrahám zsinagóga közösség ezzel a nagyszabású koncerttel kívánja kifejezni tiszteletét, és a Friedmann Miklós által oly nagy becsben tartott dallamokkal feleleveníteni a néhai főkántor emlékét.

Zsidó világ / 2023. November 12. / 20:27

Kántorkoncert Újpesten: A vétkek pusztulásáért kell imádkoznunk

Mint arról korábban beszámoltunk: az újpesti zsinagógában a napokban adománygyűjtő koncertet rendeztek Szerdócz Ervin újpesti főrabbi és Székelyhidi Hajnalka, az OR-ZSE tanárának kezdeményezésére. Az összegyűlt pénzt az október 7-én terroristák által Izraelben elkövetett mészárlás áldozatainak azonosítására fordítják. A rendezvényről most részletesebb tudósítást közlünk Villányi András fotóival.

Zsidó világ / 2023. Szeptember 14. / 18:07

Szlihot imakoncert a Rumbach Zsinagógában

Múlt szombaton a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga egy egyedülálló Szlihesz estének adott otthont. Szlihotot a megszokott imarendtől eltérően a hajnali órákban vagy késő este szokás megtartani a zsinagógákban. A félelmetes napok előtti legfontosabb imaalkalom ez, amikor szlihot/bűnbocsánatkérő imákkal járulunk az Ö.való elé.

Zsidó világ / 2023. Szeptember 06. / 19:11

Ima és kántorkoncert a Rumbach utcai zsinagógában

Imára, havdala szertartásra és az azt követő kántorkoncertre várjuk a híveket és minden érdeklődőt szeptember 9-én, szombaton este 9 óra 30 perckor (a szombat ünnepének kimenetele után) a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába.