Címkék

Izrael-ellenesség

Közélet / 2024. Május 06. / 20:15

Izrael-ellenes tüntetők zavarták meg az Élet menetét Auschwitzban

Palesztin zászlókat lengettek, és népirtással vádolták az izraeli kormányt, amely a Hamász felszámolására indított hadműveletet Gázában a terrorszervezet tavaly október 7-i izraeli pogromja után.

Közélet / 2024. Február 26. / 16:42

Berlini Filmfesztivál: Az „antiszemita és Izrael-ellenes kijelentéseket” dörgő taps fogadta

Izrael németországi nagykövete és német politikusok is elítélték a hétvégén a 74. Berlini Nemzetközi Fesztiválon Izraellel szemben egyoldalúan megfogalmazott bírálatokat. Főként azt hiányolták, hogy a bírálók nem tettek említést a Hamász 2023. október 7-i izraeli terrortámadásairól és nem álltak ki az izraeli túszok hazaengedéséért.

Hírek, lapszemle / 2024. Január 20. / 19:57

Már Olaszországban is randalíroznak Izrael-ellenes, antiszemita tüntetők

Izrael-ellenes, szélsőbaloldali tüntetők csaptak össze ma rendőrökkel az olaszországi Vicenza vásárterén, ahol a hagyományos nemzetközi ékszervásáron Izrael számára is van fenntartott pavilon; a tüntetők ennek bezárását követelték. A rendőrök gumibotozással és vízágyúval válaszoltak. A város baloldali polgármestere elítélte a szélsőbalosok akcióját.

Közélet / 2024. Január 03. / 11:40

Súlyos antiszemita és Izrael-ellenes megnyilvánulások a Harvard Egyetemen – lemondott az elnök

Claudine Gay, az Egyesült Államok vezető egyetemének elnöki posztjáról – ami megfelelő a rektori tisztségnek – való távozását levélben jelentette be. Többi között azt írta, hogy az intézmény érdekeit szem előtt tartva, a Harvard irányító testületének tagjaival való konzultációt követően jutott az elhatározásra.