Pályázati felhívás – Folytatódik a JADbeJAD támogatás

2021. Június 03. / 11:03


Pályázati felhívás – Folytatódik a JADbeJAD támogatás

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) 2021 júniusában hetedik alkalommal hirdet pályázatot a koronavírus járvány miatt rossz szociális helyzetbe jutott családok megsegítésére. JadbeJad – Kéz a kézben pályázatunk anyagi alapját ez alkalommal is az American Joint Distribution Commettee biztosítja, újabb 75 000 USD értékű adományából most is 250 háztartást tudunk támogatni.

Felhívásunkra a magyarországi zsidó közösség aktív tagjai vagy a zsidó intézményrendszer alkalmazottai jelentkezhetnek. Bátorítjuk azokat, akik eddig még nem pályáztak, vagy nem nyertek támogatást, hogy jelentkezzenek.

A pályázat meghirdetésének ideje: 2021. június 2. Az elektronikus benyújtás határideje: 2021. június 10. A kiértékelés és a kifizetés június és július hónapban történik meg.

A támogatás elbírálásakor előnyt élveznek

 ■ azok a hittestvéreink, akik a zsidó közösség aktív tagjai, illetve azok a családok, amelyek zsidó bölcsődébe, óvodába, illetve oktatási intézményekbe járatják gyermekeiket,
 ■ a gyermeket nevelő zsidó családok, amelyeknek a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy veszélybe került a gyermek/gyermekek eddig megszokott iskolai, és/vagy iskolán kívüli oktatása,
 ■ azok a saját háztartásban élő hittestvéreink, akik közeli hozzátartozók nélkül, egyedül élnek, vagy azok, akiknek felnőtt gyermekei már külön élnek, de ők maguk még nem nyugdíjasok, és a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy súlyos anyagi gondjaik vannak,
 ■ azok a munkavállalók, akik a zsidó közösségek vallási vagy civil szervezeteiben, kulturális és oktatási intézményeiben dolgoznak, és a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében csökkent a jövedelmük, vagy elvesztették az állásukat.

Fontos tudnia, hogy

 ■ A határidő után leadott pályázatok nem érvényesek.
 ■ A pályázat kezelésekor hiánypótlás nem lehetséges.  
 ■ Egy háztartásból csak egy JADbeJAD támogatási kérelmet fogadunk el.  
 ■ A támogatás egyedüli feltétele a pályázó anyagi rászorultsága, ezért minden megítélt támogatás összege azonos.
 ■ A támogatást két egyenlő részletben, kizárólag banki átutalással folyósítjuk.  
 ■ Nem vehet részt a pályázaton az, akinek bármilyen jogcímen lejárt tartozása van a Mazsihisz, a taghitközségei, vagy az általuk fenntartott intézmények felé.  
 ■ A JADbeJAD eseti támogatással nem kell elszámolni.  
 ■ A jelentkezéseket és a beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük.

Így kell jelentkeznie

 ■ Pályázni csak az online jelentkezési oldalon lehet, a kitöltött elektronikus adatlap, és a szükséges dokumentumok elküldésével.
 ■ Az adatlap kérdéseire válaszolva kérjük, hogy mutassa be háztartása anyagi helyzetének megváltozását a járvány következtében.

Kérjük továbbá, hogy pdf. vagy jpg. formátumban csatolják föl a következő dokumentumokat:

1. / Jövedelemigazolások Két jövedelemigazolást kell csatolnia az adatlaphoz. Egyet egy olyan hónapról, amelyben még a megszokott jövedelemét kapta, a másikat pedig a legutolsó, 2021. május hóról.
2. / Ajánlólevél

 ■ Kérjük, hogy a https://segitunk.mazsihisz.hu/ oldalról letölthető formanyomtatványon csatoljon egy 2021. évi keltezésű ajánlást, amelyben az ajánló bemutatja a zsidó közösségben betöltött szerepét, valamint háztartása megváltozott szociális helyzetét.
 ■ Ajánlója lehet valamelyik zsidó közösség, körzet, hitközség, intézmény, vagy zsidó civil szervezet vezetője, munkatársa vagy aktív önkéntese.
 ■ A korlátozások miatt nincs lehetőségünk személyesen találkozásra, ezért a pályázat elbírálásakor az ajánlást hangsúlyosan figyelembe vesszük.

Kérjük, figyeljen a következőkre

1) Figyelmesen olvassa el a jelentkezési oldalt!
2) Gyűjtse össze az adatlap kitöltéséhez szükséges adatokat!
3) Szerezze be a két jövedelemigazolást! Ne feledje: csökkent bevételét csak a 2021. májusi jövedelemigazolással igazolhatja!
4) Nyomtassa ki az ajánlólevél formanyomtatványát, és töltesse ki!
5) Töltse föl a jövedelemigazolásokat és a kitöltött ajánlólevelet a számítógépébe, pdf. vagy jpg. formátumban!
6) Nyissa meg újra a jelentkezési oldalt, és töltse ki az adatlapot!
7) Töltse fel a jövedelemigazolásokat és az ajánlólevelet!
8) Küldje el a pályázatát a KÜLDÉS gombra kattintva!

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Ros Hásánához közeledve Izrael lakossága 9,795 millió fő
Zsidó világ
Szerdócz Ervin: Miért áldás Isten szavára hallgatni?
Kultúra
Varázslat a cselló nagymesterétől a Frankelben