Decemberben tizedik alkalommal pályázható meg a JadbeJad támogatás

2021. December 06. / 09:32


Decemberben tizedik alkalommal pályázható meg a JadbeJad támogatás

Másfél év múlt el a járvány kitörése óta, azóta váltják egymást a kétség és a remény hullámai. A vírus újabb és újabb variánsai támadnak, és a tudósok fáradozása, az átoltottság növekedése és a polgárok felelősségvállalása ellenére sem láthatjuk, hogy mikor lesz már végre vége ennek a csapásnak.

A szolidaritás, a bajba kerültek megsegítése most fontosabb, mint bármikor.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége ezért tizedik alkalommal is meghirdeti a JaDbeJaD – Kéz a kézben támogató programját.

A támogatás pénzügyi alapját ez alkalommal is a JDC, az American Joint Distribution Commettee biztosítja 75 000 USD értékű adományával, amelyből 250 háztartást tudunk megsegíteni.

Felhívásunkra a magyarországi zsidó közösség aktív tagjai vagy a zsidó intézményrendszer alkalmazottai jelentkezhetnek. Bátorítjuk azokat, akik eddig még nem pályáztak, vagy nem nyertek támogatást, hogy ez alkalommal jelentkezzenek. A pályázat meghirdetésének ideje: 2021. december 6.

Az elektronikus benyújtás határideje: 2021. december 12.  A kiértékelés és a kifizetés 2021 decemberében és 2022 januárjában történik meg.

A támogatás elbírálásakor előnyt élveznek

 ■ Azok a hittestvéreink, akik a zsidó közösség aktív tagjai, illetve azok a családok, amelyek zsidó bölcsődébe, óvodába, illetve oktatási intézményekbe járatják gyermekeiket. 
 ■ A gyermeket nevelő zsidó családok, amelyeknek a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy veszélybe került a gyermek/gyermekek eddig megszokott iskolai, és/vagy iskolán kívüli oktatása,   ■ Azok a saját háztartásban élő hittestvéreink, akik közeli hozzátartozók nélkül, egyedül élnek, vagy azok, akiknek felnőtt gyermekei már külön élnek, de ők maguk még nem nyugdíjasok, és a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy súlyos anyagi gondjaik vannak.  
 ■ Azok a munkavállalók, akik a zsidó közösségeken belül működő vallási vagy civil szervezetekben, kulturális és oktatási intézményekben dolgoznak, és a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében csökkent a jövedelmük, vagy elvesztették az állásukat.

Fontos tudnia, hogy

 ■ A határidő után leadott pályázatok nem érvényesek.  
 ■ A pályázat kezelésekor hiánypótlás nem lehetséges.
 ■ Egy háztartásból csak egy JADbeJAD támogatási kérelmet fogadunk el.
 ■ A támogatás egyedüli feltétele a pályázó anyagi rászorultsága, ezért minden megítélt támogatás összege azonos.  
 ■ A támogatást két egyenlő részletben, kizárólag banki átutalással folyósítjuk.
 ■ Nem vehet részt a pályázaton az a személy, akinek bármilyen jogcímen lejárt tartozása van a MAZSIHISZ-nél, taghitközségeinél, vagy az általuk fenntartott intézményeknél.
 ■ A JADbeJAD eseti támogatással nem kell elszámolni.
 ■ A jelentkezéseket és a beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük.

Így kell jelentkeznie:

 ■ Pályázni csak az online jelentkezési oldalon lehet, a kitöltött elektronikus adatlap, és a szükséges dokumentumok elküldésével.
 ■ Az adatlap kérdéseire válaszolva kérjük, hogy mutassa be háztartása anyagi helyzetének megváltozását a járvány következtében.
 ■ Az adatlaphoz pdf. vagy jpg. formátumban csatolni kell a következő dokumentumokat:

1./ Jövedelemigazolások 

Két jövedelemigazolást kell csatolnia az adatlaphoz.  Egyet egy olyan hónapról, amelyben még a megszokott jövedelemét kapta, a másikat pedig a 2021. novemberéről.

2./ Ajánlólevél Kérjük, hogy a  https://segitunk.mazsihisz.hu oldalról / IDE KATTINTVA letölthető  formanyomtatványon csatoljon egy 2021. év október vagy november havi keltezésű ajánlást, amelyben az ajánló bemutatja a zsidó közösségben betöltött szerepét, valamint háztartása megváltozott szociális helyzetét.
 ■ Ajánlója lehet valamelyik zsidó közösség, körzet, hitközség, intézmény, vagy zsidó civil szervezet vezetője, munkatársa vagy aktív önkéntese.
 ■ A korlátozások miatt nincs lehetőségünk személyesen találkozásra, ezért a pályázat elbírálásakor az ajánlást hangsúlyosan figyelembe vesszük.

Kérjük, figyeljen a következőkre

1./  Figyelmesen olvassa el a jelentkezési oldalt!
2./ Gyűjtse össze az adatlap kitöltéséhez szükséges adatokat!
3./ Szerezze be a két jövedelemigazolást! Ne feledje: csökkent bevételét csak a 2021. novemberi jövedelemigazolással igazolhatja!
4./ Nyomtassa ki az ajánlólevél formanyomtatványát, és töltesse ki!
5./ Tárolja el a jövedelemigazolásokat és a kitöltött ajánlólevelet a számítógépébe, pdf. vagy jpg10. formátumba!
6./ Nyissa meg újra a jelentkezési oldalt, és töltse ki az adatlapot!
7./ Töltse fel a jövedelemigazolásokat és az ajánlólevelet!
8./ Küldje el a pályázatát a KÜLDÉS gombra kattintva!

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek