Verő Tamás főrabbi szakmai okok miatt távozott

2021. Január 19. / 15:53


Verő Tamás főrabbi szakmai okok miatt távozott

Nagy visszhangot vert a magyar zsidó közösségben, hogy a minap Verő Tamás főrabbi, a budai Frankel Leó úti zsinagóga rabbija kilépett a Mazsihisz Rabbitestületéből. Mivel Verő Tamás nem kívánta nyilvánosan kommentálni kilépését, a döntése olyan találgatásokhoz vezetett, amelyeket érdemes tisztázni.


A napokban Verő Tamás főrabbi levélben közölte rabbikollégáival, hogy kilép a Mazsihisz Rabbitestületéből. Mivel a levelét nem a nyilvánosságnak szánta, döntését pedig a Mazsihisz.hu megkeresésére nem kívánta kommentálni, a hír különböző találgatásokra adott okot.

Megbízható forrásból származó értesüléseink szerint a főrabbi a kollégáinak szóló levélben szakmai okokra hivatkozott. Verő Tamás azt tette szóvá, hogy szerinte a Mazsihisz Rabbitestületében és a BZSH Rabbiságában közösségépítés helyett személyeskedések és hatalmi harcok dúlnak a rabbinikus tevékenység kárára. 

Természetesen egyedül Verő Tamás főrabbira tartozik, hogy levelét megosztja-e a zsidó közösség tagjaival, de ezúton is megerősítjük őt abban, hogy – mint minden rabbi számára – álláspontja kifejtésére a Mazsihisz.hu rendelkezésére áll.

(Címlapkép: Frankel zsinagóga/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek