Rangos zsidó közösségi elismerés a 70 éves Winkler Miksának

2021. Szeptember 23. / 15:41


Rangos zsidó közösségi elismerés a 70 éves Winkler Miksának

A Magyarországi Zsidókért Díjban részesítette a hetvenedik születésnapját ünneplő Winkler Miksát a  Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz). Az elismerést az ünnepelt ma reggel vette át dr. Kunos Pétertől, a Mazsihisz-BZSH ügyvezetőjétől és Heisler Andrástól, a Mazsihisz elnökétől egy bensőséges ünnepség keretében a budapesti Rumbach utcai zsinagógában.


„A vidéki zsidó temetők felújítása érdekében végzett értékes munkájáért, a siófoki vallásgyakorlás feltételeinek megteremtéséért és a zsinagóga működtetéséért, a fiataloknak a hagyományok ápolásába való bevonásáért, és szívbeli elkötelezettségéért, amit a zsidóság ügyei iránt évtizedek óta tanúsít és megszállottan folytat.”

wm.jpgWinkler Miksa (Fotók: Szentgyörgyi Ákos/BZSH)

Ez áll abban az elismerő oklevélben, amelyet a Magyarországi Zsidókért Díj kíséretében a mai, csütörtök reggeli istentisztelet után vehetett át Winkler Miksa, a magyar zsidó közélet sokak által ismert és szeretett alakja. 

Mivel az ünnepelt most töltötte be életének 70. évét, a születésnapja alkalmából is köszöntötték. A ma reggeli istentisztelen Winkler Miksát és két testvérét Deutsch Péter rabbi áldásban részesítette. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Kibuc – az eltűnő álom?
2021. Szeptember 23. / 09:31

Kibuc – az eltűnő álom?

Kommentek