Megújult a Múlt és Jövő: elindult a lap- és könyvkiadó új online médiuma

2020. Október 14. / 14:42


Megújult a Múlt és Jövő: elindult a lap- és könyvkiadó új online médiuma

A Múlt és Jövő Lap- és Könyvkiadó új fórumot-médiumot nyitott Online Múlt és Jövő címmel, mert a könyvkiadó és a folyóirat működése túllépett a negyedéves folyóiratmegjelenések és könyves események ritmusán. Az új portálhoz a végső lökést a koronavírus-járvány adta meg – olvasható Kőbányai János szerkesztői beköszöntőjében.


Mint a kiadó vezetője és szerkesztője írja, 2020 őszétől a Múlt és Jövő Lap- és Könyvkiadó új fórumot-médiumot nyitott: az Online Múlt és Jövő-t. Nem előzmények nélkül. A már több éve működő hírlevél folyam váltott át szerves fejlődés során online változattá. A könyvkiadó és a folyóirat működése túllépett a negyedéves folyóirat megjelenés, vagy a könyves események ritmusán. Párhuzamban az egész világ szellemi életének eltolódásával, amely egyre nagyobb arányban jelenik meg digitális felelületeken. Ezeket a jelenségeket egy Gutenberg galaxisnak szinte konzervatív módon elkötelezett médiumnak is illik/szükséges figyelmbe vennie. 

A végső lökést a 2020 tavaszán kitört koronavírus járvány adta meg, aminek a fejleményeit a Múlt és Jövő rendszeresen követi – a helyzet természete szerint az online-digitália világában. Ugyanakkor nem kevés figyelmet fordítva és hangsúlyt fektetve arra, hogy mindez megőrződjék a hagyományos – papír alapú – kiadványokban, archívumokban. Ezért a harminc évre visszatekintő kiadványsorozatainkat és az új online fórumot egy egymást kiegészítő, egymást aktualizáló, néha egymással versengő médiumoknak képzeljük el, amelynek nincs végső, csak éppen aktuális formája. S amelybe egyre nagyobb részvételt szeretnék biztosítani a közönségünknek – írta a szerkesztő.

Kőbányai János beköszöntőjét és az új zsidó médiumot ide kattintva érhetik el.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek